Családbarát síelés

2011. január 2.

print

Családbarát síelés

Amennyiben a családnak nincs kedvenc síterepe, akkor a megfelelő családi üdülőhely kiválasztása valóban nem egyszerű feladat, hiszen ausztriai sírégiókban szinte mindenhol találhatók gyermekbarát szálláshelyek, önálló sípályák és felvonók az apróságoknak, síóvodák és gyermeksíiskolák vagy speciális gyermekmenük.





Amennyiben a családnak nincs kedvenc síterepe, akkor a megfelelő családi üdülőhely kiválasztása valóban nem egyszerű feladat, hiszen ausztriai sírégiókban szinte mindenhol találhatók gyermekbarát szálláshelyek, önálló sípályák és felvonók az apróságoknak, síóvodák és gyermeksíiskolák vagy speciális gyermekmenük.
Ausztriában külön minőségi védjegyet hoztak létre, amely a téli üdülés alatt is biztosítja a megfelelő gyermekprogramokat: a „Welcome Beginners” védjegy többek között garantál egy gyermekek számára kialakított játszóteret, egész napos gyermekfelügyeletet (sílécek nélkül is) és egy tematikus gyermekbirodalmat kabalaállattal. Eddig egész Ausztriában mindössze 15 sírégió rendelkezik ezzel a védjeggyel, köztük a felső-ausztriai Kasbert és Hochficht sírégiók, a salzburg tartománybeli Hochkönig téli birodalma és a Rauiser Hochalm síterep, valamint a stájerországi Kreischberg és Stuhleck.


A következő gyerekbarát síterepek ismertetésével megpróbálunk segítséget nyújtani a választáshoz:

Nassfeld/Karintia
Nassfeld Karintia legnagyobb síterepe, Ausztria tíz legkedveltebb és legszebb sírégióinak egyike. 110 km-es sípályarendszerével, novembertől április végéig 100%-os hóbiztosságával egyedülálló adottságokkal rendelkezik.
A szezon december 4.-én indul és egészen április 25-ig tart. Az Alpok leghosszabb kötélpályája, a Millennium Express sífelvonó kényelmes és biztonságos kabinjaiban csupán kb. 15 perc alatt feljuthatunk a közel 2000 m tengerszint feletti magasságra, a havas csúcsok birodalmába. A völgybe vezető lesiklópálya minden szerdán az Alpok leghosszabb éjszakai kivilágított lesiklópályájává és igen kedvelt szórakozóhellyé alakul át, melyet hangulatos alpesi éttermek és hütték vesznek körül, teljessé téve az éjszakai kikapcsolódást.
Skiline és Ski Movie (Rennstrecke Zweikofel) szolgáltatás is segíti a sielőket.
A gyerekekre is fel van készülve a régió, hiszen magyar nyelvű síoktatás, felügyelet kérhető, ezen kívül a gyerekek hóember-építőversenyeken és veszélytelen szánkópályákon élvezhetik a telet.



Katschberg/Karintia
Itt található a „Katschi gyermekvilág”, melyet a három legjobb gyermeksíterep közé választottak. Nem csoda, hiszen a gyereket két lóval működő „biofelvonó” szállítja a gyereksípálya tetejére.

Unterberg -Pernitz/Alsó-Ausztria
Stressz, túlzsúfolt pályák és a felvonók előtti hosszú sorban állás helyett Bécstől alig egy órányi autóútra családbarát, sok kényelmet nyújtó és természetes hóval borított pályák várják a vendégeket háttérben a Schneeberg és a Rax hegyeivel. A két hangulatos hegyi étterem és a menedékház tökéletesen illik a romantikus környezetbe.
Az unterbergi manók és tündérek birodalmában -Fichten-Wichtel-Land -páratlan szórakozás várja a gyermekeket. A Fichtel-Wichtel-Haus elvarázsolt épületében nemcsak játszani lehet, hanem megpihenni, felmelegedni és uzsonnázni is. Ezenkívül az apróságok remek rejtvényeken is törhetik a fejüket.

Serfaus-Fiss-Ladis/Tirol
A Serfaus-Fiss-Ladis régióban található Berta gyermekbirodalom várja a gyerekeket. Itt saját gyermek tévécsatorna működik. Miközben a szülők a második desszertet fogyasztják, az étteremben kihelyezett két kivetítőn figyelemmel kísérhetik, hogy a gyermekek épp mit csinálnak a sípályán. Míg az anyukák rá-rá pillantanak az apróságokra, a többiek élvezhetik az eléjük táruló varázslatos hegyi panorámát.



A Serfausban található „Kinderschneealm” és a Fiss-Ladisban működő „Berta gyermekbirodalom” több mint 250 pedagógiai képzettségű síoktatóval segít a gyerekeknek gyorsan és játékos módon elsajátítani a síelés és a snowboardozás alapjait. Egész napos gyermekfelügyelet, külön gyermekétterem, indiánfalu, iglufalu, tubing park, mini motorsszán-pálya és multimédiás kalandpálya garantálja a gyerekek önfeledt kikapcsolódást.



Stubaital/Tirol
Az ADAC 2010-es tesztje alapján az Alpok leginkább családbarát síterepe. Itt található Tirol legnagyobb szánkóarénája, ebből 5 éjszakai világítással. 10 év alatti gyerekek ingyen síelhetnek. Gyermekfelügyelet a BIG családi sítáborban a Stubai gleccseren és Ronny gyermekbirodalmában, a Schlick 2000 síközpontban.

 





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play