» Görögország

» Görögország » Kréta » Kréta


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kréta második legnagyobb városa romantikus hangulatával ragad magával. Chania óvárosa az egyik legszebb a Földközi-tenger térségében.


Chania városnegyedei

A Palea Poli-tól keletre található a Splantzia (vagy Plaza) negyed, amely az egykori török negyedre épült. Itt található többek között az Aghii Anargiri templom, az egyetlen ortodox templom, amely a velencei és a török megszállás idején engedélyt kapott a működésre.

Neoria (vagy Chiones) városrész az északkeleti oldalon a város egykori kikötőjének és a 14-16. századi velencei hajógyáraknak a területén található, amelyről a nevét is kapta.

A Kastelli negyed a Palea Poli (óváros) központjában, Neoriától nyugatra található. Ez a bizánci fellegvár magasztos helye, ahol később a velencei parancsnok "palatso" (palota) és a chaniai pasák szállása épült. A velenceiek a területet Castello Vecchio-nak nevezték.

Az óváros délkeleti részén fekszik a héber negyed, vagy más néven Ovraika. Azokra az időkre emlékeztet, amikor a fejlődő chaniai héber közösséget a velenceiek arra kényszerítették, hogy a judeca nevű, elhatárolt területre költözzön, ahol két zsinagóga működött.

Az Ovraika határán, a Chalides utcában található a Chania-i Néprajzi Múzeum és a 14. századi Szent Fragkiszkosz templom, amely a Chania-i Régészeti Múzeumnak ad otthont. Az északi oldalon található a török fürdő (chamam). Az Ovraika déli oldalán és a Skridlof utcában található az úgynevezett Stivanadika (a stivani, a krétai csizma szóból). A bőrárukat és ajándéktárgyakat árusító üzletek között fennmaradt néhány hagyományos cipőműhely.



Tartomány:Kréta
Cím:Chania
GPS: 35° 30′ 43.49916″, 24° 1′ 8.95584″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward