» Görögország

» Görögország » Kréta » Kréta


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kréta második legnagyobb városa romantikus hangulatával ragad magával. Chania óvárosa az egyik legszebb a Földközi-tenger térségében.


Chania-i Régészeti Múzeum

A Chania-i Régészeti Múzeum Chalepa külvárosában található, amely a velencei városmag után Chania legfontosabb történelmi városrésze. Egy 12 hektáros telken épült, amelynek teljes területe körülbelül 6000 m2, és ahonnan csodálatos kilátás nyílik a város nagy részére, különösen a tengerpartra.

A múzeum két, a földből kiemelkedő, lineárisan elkülönülő tömegből áll, ami szimbolikus utalás a föld alatti civilizáció maradványaira. 

Az állandó kiállítás Chania regionális egységének gazdag régészeti örökségét mutatja be a hosszú idők folyamán. A legkorábbi emberi jelenléttől kezdve a történelem előtti településeken és a történelmi városokon keresztül a kiállított leletek a társadalmi és közigazgatási szervezet, a vallás, a szórakozás, a háború és a kereskedelem szempontjait emelik ki. A múltbeli emberek mindennapi életét is feltárják, pillanatképeket nyújtva foglalkozásaikról, otthonaikról, bútoraikról, használati tárgyaikról, tisztálkodási eszközeikről, temetkezési szokásaikról és a halálhoz való viszonyukról. 

Az állandó kiállítás

A Chániai Régészeti Múzeum állandó kiállítása az épület földszintjén három, az emeleten pedig egy galériában kapott helyet.

Az első galériában az elbeszélés a legkorábbi emberi jelenléttel kezdődik Chaniában, majd az őskori települési élet bemutatásával folytatódik. A köz- és magánélethez kapcsolódó ókori tárgyak és rekonstrukciók feltárják Nyugat-Kréta minószi múltjának pompáját, a mükénéiek eljövetelét, és kiemelik Kydonia, a mai Chania palotaközpontjának jelentőségét.

A második galériában a kiállítás a történelmi időkbe és a nyugat-krétai városállamok, nevezetesen Kydonia, Aptera és a Kr. e. 3. században létrehozott, Oreioi városok szövetsége néven ismert városok megalakulásába vezet. A hangsúlyt a termelési tevékenységekre, a szövetségekre, a pénzverésre, valamint a Kelettel és Nyugattal folytatott kereskedelemre helyezik, amelyet egy különleges videóbemutató tár fel.

A harmadik galériában a történelmi korok mindennapi életének aspektusai bontakoznak ki a tárgyak sokaságán és egy olyan ház rekonstrukcióján keresztül, amely a Kr. u. 365-ös nagy földrengésben elpusztult. Szentélyek és vallási szokások, a lissosi Asklepieion, temetkezési szokások, valamint a szobrászat és a síremlékek reprezentatív példái teszik teljessé a nyugat-krétai emberek életének elbeszélését a Kr. u. 4. századig. Különleges videóbemutatók emelik ki Lissos fontos Asklepieionját, a márványszobrok egyedülálló csoportjával, valamint a "Miser's" házának pusztulását. 

Az emeleti galériában a Konstantinos, Marika és Kyriakos Mitsotakis gyűjteményéből számos tárgyat állítanak ki a Kr. e. 4. évezredtől a Kr. u. 3. sz. századig.



Tartomány:Kréta
Cím:Chania
GPS: 35° 30′ 43.49916″, 24° 1′ 8.95584″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward