» Franciaország

» Franciaország » Occitanie » Dordogne


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Rocamadour az Alzou-folyó torkolata feletti magas sziklákra épített város impozáns látvány. A középkorban Európa egyik legfontosabb zarándokhelye volt.


Rocamadour épületei egymás fölött sorakoznak a hegyoldalban. Az Alzou folyó kanyarog a szurdok alján, felette a hangulatos középkori falu, efelett a középkori szentélyek, templomok negyede, a szikla tetején pedig az egykori várkastély. A szintek között lifttel lehet közlekedni.

Népszerű turista nevezetesség, de nemcsak utazók, hanem zarándokok is jönnek ide Szent Amadour, a falu védőszentjének tiszteletére. A legenda szerint Szent Amadour szemtanúja volt Szent Péter és Szent Pál halálának Rómában, később ide utazott és remete lett. Minden év augusztus 20-án emlékeznek meg a város védőszentjére, akinek tiszteletére zarándokok is érkeznek ilyenkor Rocamadourba.

Notre-Dame

Az Alzou melletti sziklákon egymás fölé épített több kápolna található, amelyek közül a legérdekesebb a Notre-Dame egy fekete Szűz-Mária-szoborral. A Notre-Dame a középkorban a leglátogatottabb búcsújáró helyek közé tartozott. Belső falán több különféle hálaajándékon kívül egy óriási kard látható, amelyről a hagyomány azt tartja, hogy Rolandé volt. A szikla tetejét egy 14. századi erősség koszorúzza.Tartomány:Occitanie
Cím:Rocamadour
GPS: 44° 47′ 57.7788″, 1° 37′ 4.4436″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward