» Franciaország

» Franciaország » Bretagne » Bretagne


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A varázslatos breton városkába azoknak feltétlenül el kell látogatniuk, akik mihamarabb férjhez szeretnének menni.


A France2 közszolgálati tévé által rendezett "Az év legszebb kisvárosa" versenyen 2015-ben a győztes a Bregtagne régióban fekvő Ploumanac’h lett.

Ploumanac’h egy kis halászfalu, a breton északi parton, az úgynevezett Cote de Granit Rose patron, amely rózsaszín gránitszikláiról híres. A szél és a tenger formálta sziklák rendkívül látványossá formálják a környezetet.

A népszerű üdülőhely egykor kalózfészek volt. A 19.században csempészek birodalma volt a terület köszönhetően a Napóleon által elrendelt kontinentális zárlatnak. Az 1806-os dekrétum válasz volt a britek részéről Franciaország egész északi tengerpartjára kimondott blokádra. Mivel így a brit kereskedelmet az európai kontinensről kizárták, a termékek csak csempészek útján jutottak el Európába. Ploumanac’h-ban a 4 km hosszú csempészutat ma a turisták látogatják a bizarr gránitkolosszusok között.

Mint sok breton tengerparti kisváros, Ploumanach is két részből áll: a strand területe a Ploumanac'h-Plage, a falu központja pedig a Ploumanac'h-Bourg.

Nyáron hajókirándulást tehetünk a közeli Sept-Iles szigetcsoporthoz, amely tengeri madarak szentélye, menedéket ad többek között olyan gyönyörű madaraknak mint a lunda és az albatrosz.

A hely népszerűségét főleg a fiatal lányok körében fokozza egy érdekes legenda, amely szerint aki a parton található Saint Guirec szobrának orrába tűt szúr, az még abban az évben férjhez fog menni.Tartomány:Bretagne
Cím:Ploumanac’h
GPS: 48° 50′ 15.16308″, -3° 28′ 59.45232″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward