» Franciaország

» Franciaország » Bretagne » Bretagne


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Rennes-től északra található Bécherel a franciául beszélő irodalom-rajongóknak kötelező program, mert a városka 1989-ben hivatalosan is Könyv Város lett, miután az azóta rendszeressé váló első Könyv Ünnepét megrendezték.


A Fete du Livre-t húsvétkor tartják, és azután egész évben folytatódik különböző programokkal, beleértve egy olvasó fesztivált októberben. A városkában körülbelül 15 könyvesbolt található a legkülönfélébb témákban, a ritka első kiadásoktól a kortárs fikcióig. Minden hónap első vasárnapján könyvpiacot rendeznek.

1978-ban "karakteres kis városnak" választották, amely egy Bretagne-i díj. A 12. században egy vár körül épült, de csak a 16. századra vált önállóvá, amikor elkezdtek textilt gyártani. Sokak szerint itt készítették Bretagne legfinomabb vászonját, kenderét és vitorláját. Az utcanevet ezt még mindig őrzik és a kereskedők házai is megtekinthetőek városszerte.

Rögtön Bécherel mellett található a Chateau de Caradeuc (a "breton Versailles"), ahol régen a breton parlament ügyésze lakott. A kertje nyilvános, bárki megnézheti.

Bécherel neve a régi francia becquerelle szóból származik, mely szélmalmot jelent.Tartomány:Bretagne
Település:Bécherel
GPS: 48° 17′ 48.57148″, -1° 56′ 38.53691″
Honlap: https://www.tourisme-rennes.com/fr/decouvrir-rennes/becherel-week-end

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward