» Franciaország

» Franciaország » Grand Est


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A dombot sokáig gall múltjáért tartottak számon Franciaországban, és csak a 18. században azonosították Attila táboraként.


Attila hun király táborhelyeként számon tartott védett terület. A Le camp d'Attila (Attila tábora) nevet viselő, földöntúliak látogatta búzamezőre emlékeztető terület a Reims közelében található La Cheppe faluhoz tartozik, melynek római neve Fanum Minervae volt. Az épségben megmaradt, harminc hektáros kör alakú táborhely tulajdonképpen egy földvár. A hunok egy oppidumból, a gallok által épített, erődítménnyel megerősített városból i.e. 80-ban alakítottak át a rómaiakkal szembeni védelemre.

A hely különlegessége, hogy a kerek mezőt körülfogó hét méter magas földbástyán végigfutó sűrű fasor, és az azt körülvevő mély árok teljesen kivágja a búzamezőből Attila táborhelyét. A földvár mellett húzódott egykor a hunok híres szekérvára. A terület része az egykori catalaunimi mezőknek, ahol Isten ostorát - aki Gallia meghódítására indult, és egészen Orléans-ig eljutott - a római Aetius hadainak gót és frank segítséggel 451-ben a híres Catalaunimi csatában sikerült visszaszorítania, és Európát a hun horda nyilaitól megmentenie.

A dombot - amelyen a középkorban egy ma már nem létező vár is emelkedett -, sokáig gall múltjáért tartottak számon Franciaországban, és csak a XVIII. században azonosították Attila táboraként. III. Napóleon 1857-ben megvásárolta a terület egy részét, és a domb tetején ásatásokba fogott, de az igazi, eredménnyel is járó régészeti kutatások csak később kezdődtek meg a területen. A korabeli kerámiadarabok, bronzékszerek és kovácsoltvas szerszámok maradványai a Saint-Germain-en-Laye-ben található régészeti múzeumban tekinthetők meg.

A tábor területe ingyenesen látogatható.Tartomány:Grand Est
Cím:La Cheppe
GPS: 49° 3′ 6.41052″, 4° 29′ 57.20208″
Honlap: http://www.autour-camp-attila.org/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward