» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Tiszta hegyi levegő mellett kellemesen kikapcsolódhatunk a csodálatos hegyekkel övezett tó partján.


Altenmarkt-Zauchensee, a két alpesi üdülőhely érdekes párosítás. Altenmarkt 842 méteres magasságban, széles völgyben elterülő idilli település, az 1350 méter magasan, impozáns hegyek közt fekvő Zauchensee télen sí világkupa rendezvények helyszíne. A két üdülőhely környéke ideális helyszín túrázáshoz, bringázáshoz, úszáshoz és túralovagláshoz. 

A környék 195 km-nyi túraútja különböző magasságokban húzódik. Erdős hegyháton vezet a népi bölcsességek útvonala, a csillagvizsgálóhoz vezető tematikus túra témája a hold. A Zauchensee magasában kijelölt útvonalakhoz kötélpályás felvonó visz föl.

Altenmarkt-Zauchensee a legváltozatosabb ausztriai bringás régiók közé tartozik. 600 km-nyi mountainbike-útja, 150 km-nyi kerékpár- és e-bringa útvonala van, és távtúra-útvonalak is vezetnek erre. A lovagolni vágyókat 103 km-nyi útvonal, két lovarda és egy lovaglócsarnok várja. A völgyi utakon jól lehet galoppozni, és a hegyi utakon a magasabban (800 – 1800 m) fekvő területekre is fel lehet lovagolni.

Hegyi kirándulás

Gamskogel libegő. Hegyállomáson játszótér. Rövid túrával elérhető a gyönyörű alpesi tó, a Seekarsee.

A Gamskogelbahn hegyi állomása csodálatos hegyi panorámát kínál. A háttérben, a Strimskogel mellett a Dachstein-hegységben gyönyörködhetünk.

Ha a Zauchensee völgyállomásról a Gamskogelhüttéhez vezető ülőfelvonóval megy fel, ez számos túracélpont kiindulópontja, vagy egyszerűen csak egy nyugágyból élvezheti a lenyűgöző hegyi panorámát, és élvezheti a felszolgált finomságokat. A családbarát hegyi étterem nagy játszótérrel és gyönyörű napozóterasszal ideális a családok számára is.

Zauchensee-ben a 6 üléses ülőfelvonó mindössze nyolc perc alatt felvisz 1900 méter magasra, közvetlenül a Gamskogelhüttéhez. A magasban aztán eldöntheti, hogy milyen túrára vállalkozik. A 2005-ben épített, 35 000 m2 vízfelülettel rendelkező Seekarsee, az Alpok egyik legnagyobb víztározójához vezető gyalogos túraútvonal népszerű és nagyon kényelmes. A hegyi állomástól mindössze fél óra alatt elérhető, és kombinálható a Tagweideck (2136 m) túrával, vagy körútként a Rosssattel-en keresztül a Höchalm-ra, majd az Unterbergalm-on keresztül vissza a Zauchensee-re.Tartomány:Salzburg
Cím:5541 Altenmarkt-Zauchensee
GPS: 47° 22′ 42.10248″, 13° 25′ 23.50308″
Honlap: http://www.altenmarkt-zauchensee.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward