Ausztria
» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ischgl nyáron tökéletes kiindulópont egy változatos túrához. Télen pedig az Alpok Ibizája rengeteg síelőt vonz.


Ischgl Paznauntal a Silvretta és a Verwallgruppe között, a svájci határhoz közel helyezkedik el.

A Paznaun-völgy két legnagyobb települése Ischgl és Galtür. Ischgl 1.337 méter magasságban fekszik, igazi alpesi "világvárosnak" tekinthető. Termálfürdők, éttermek, bárok és kényelmes, elegáns szállások várják a pihenni vágyókat.

Közel van Samnaun, a svájci vámmetes város, felvonókkal is át lehet menni.

FELVONÓK

A felvonók hegyállomásán gyönyörű panoráma fogadja a kirándulókat.

Viderjoch - 2.757 m. A Viderjoch csúcs a Silvretta- és Flimjochbahn felvonóval érhető el. Az osztrák-svájci államhatár a csúcson található.

Greitspitze - 2.872 m. Ez a Silvretta Arena legmagasabb csúcsa, a Silvretta- és Flimjochbahn felvonóval érhető el. A Greitspitze a hegyállomástól kb. 45 perces sétával érhető el.

Flimspitze - 2.928 m (részletek)

KERÉKPÁR

Ischgl tökéletes kiindulópont egy változatos mountainbike túrához, a mountainbike túrahálózat több 1200 km. Innen közvetítik a híres ischgli Ironbike-ot, Europa legfontosabb mountainbike marathon futását.

SZABADIDŐPARKOK

"Vider Truja" élménypark. Egy jó ötlet az egész családnak a "Vider Truja" élménypark a Vidersee-nél. A kalandos ösvény nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is megtanítja arra, amit a vízről tudni kell. Ha egy alpesi kirándulásra indulunk, akkor az egész család egy teljesen új oldaláról fogja az Alpokat megismerni. (részletek)

Vízijátszótér. (részletek)

Kalandpark. Az Ischgl kalandpark 14 különböző állomást kínál, köztük kötélcsúszdát, függőhidat, giant swing óriáshintát, mászófalat. (részletek)

"Skyfly" drótkötél csúszda. 2 km hosszú , 84 km/h sebesség 50 méterrel a föld felett. A csúszda a Sivrettabahn középállomásától 1.683 m magasból indul és a 3-S Pardatschbahn völgyállomás tetejére, 1.376 m magasba érkezik meg. Különösen félelmetes a középső szakasz, amikor a Kitzloch függőhíd alatt száguldanak el a bátor jelentkezők. A Skyfly télen is működik és 10 éves kortól használható. (részletek)

TÚRA

Túraút függőhíddal (részletek)

Paznauni magaslati túraút

FESZTIVÁL

„Formen in Weiß“ hószobor fesztivál. A fesztivált minden év januárjában rendezik meg. A szobrok a síszezon végéig, 2300 m magasban, Ischgl síterepén.

 

KORONAVÍRUS

Ischgl 2020 márciusában nem kívánt világhírre tett szert. A 10 ezer vendégággyal rendelkező, főleg a téli turizmusból virágzó faluban napok óta tisztában voltak vele, hogy a koronavírus elérte a települést, mégsem szóltak róla. A hallgatást a mohóság motiválta, azt akarták az ischgliek, hogy a vendégek a síszezon utolsó percéig maradjanak náluk, használják a sílifteken, élvezzék az éttermeket, látogassák a nekik működtetett drága üzleteket.

A fertőzés központja a hatalmas forgalmat bonyolító vendéglő, a Kitzloch volt, ahol a vidám vendégek egy jó nagy része úgynevezett beer-pongot játszott. Ebben a kocsmai játékban az emberek egy pingponglabdát lőnek ki a szájukból az ellenfél csapatának söröspoharába, amelybe ha az beleesik, ki kell inni. Eközben ugyanebben a bárban egy fertőzött pincér úgy szolgálta fel az italokat, hogy a tömegben egy síp folyamatos fújásával igyekezett utat vágni magának. Ez sok vendégnek annyira tetszett, hogy maguk is elkérték a fertőzött pincér sípját és fújták azt.

A gócpont a bárfiú volt, aki a hírek szerint már február végén belázasodott, s a felelőtlen nyitva tartás napjaiban vagy 15 embert fertőzött meg.

Az itt járt vendégek egész Európában elterjesztették a fertőzést: a járvány így eljutott Izlandra, Dániába, Norvégiába, Németországba. Izland fertőzött területnek minősítette Ischglt, miután kiderült, hogy az osztrák faluból hazaérkezett síelők fertőződtek meg. Norvégia tesztelésre szólította fel az éppen hazatérőket. Kiderült, hogy az 1198 norvég vírusgazdából 491-en Ausztriából jöttek haza, nagyrészük Ischglből. Dánia veszélyes övezetnek minősítette az alpesi települést, megtiltották, hogy oda repülőgépek közelítsenek.

A megmentett síszezon utolsó napján a központi kormány Ausztriában egész Tirolt karanténba helyezte, elrendelték a sípályák lezárását. Ischglben a szállodák elküldték a vendégeket és a hotel alkalmazottakat, akik még pár napot Innsbruckban voltak kénytelenek eltölteni, mire megfelelő utazási csatlakozáshoz jutottak, eközben javában terjesztették a fertőzést. 

Tartomány:Tirol
Település:Ischgl
Cím:Ischgl
GPS: 47° 0′ 43.28208″, 10° 17′ 28.73976″
Honlap: http://www.ischgl.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward