» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Arlbergen, ahová télen a világ minden tájáról érkeznek a síelés szerelmesei, hogy Ausztria legnagyobb egybefüggő síterepén síeljenek, nyáron alpesi energiahelyek és tematikus túraútvonalak várják a kikapcsolódni vágyókat.


A nyári ajánlatok legalább olyan sokszínűek, mint a környező hegyek és alpesi rétek.

Legyen szó túrázásról, sziklamászásról, sétálásról, kerékpározásról, raftingról, úszásról, pihenésről a Kapall, Galzig és Valluga között elterülő régióban. Igaz, hogy St. Anton am Arlberg messze van Magyarországtól, azonban szépsége miatt érdemes ellátogatni ide. Érdekesség, hogy az Orient Express is megáll St. Antonban, tehát vonattal is könnyen eljuthatunk Arlbregbe.

A régió települései: St. Anton am Arlberg - 1.304 m, St. Christoph am Arlberg - 1.793 m, Pettneu am Arlberg - 1.228 m, Schnann am Arlberg - 1.180 m, Flirsch am Arlberg - 1.157 m, Strengen am Arlberg - 1.157 m.

TÚRA

Meséket és mondákat ismerhetnek meg a kirándulók a St. Anton am Arlbergben található túraútvonalakon.

A Rosanna folyó mentén vezet a „csodás Verwall” túraút. Menetközben a gyermekek és a felnőttek négy interaktív állomáson ismerkedhetnek meg egy-egy érdekes történettel. Ahol egy várrom maradványai látszanak, a kirándulók egy kincsről olvashatnak, amely egykoron a várudvaron volt elásva. Egy másik történet mágusokról mesél és csodás varázserejükről. A túra végén, a festői fekvésű Verwallsee partján egy nagy játszótér és piknikezőhely csábít vidám időzésre.

A Senni' WunderWanderWeg a gyerekek számára egy izgalmas kiránduló út, amelyen egy alpesi kerttel, egy mezítlábas ösvénnyel, vízi- és erdei úttal, játszótérrel is találkozunk. A természetet látni, érezni és megtapintani – szól a felhívás „Senn CsodaTúraÚton”. A játékosabb állomások közé tartozik a Meserét, a Boszorkánykert, a Lombház és az Erdei játszótér. Az Alpesi virág- és gyógynövény túraösvény megmutatja a kirándulóknak mi minden nő a hegyekben. A növényeket természetesen meg is lehet szagolni, a leveleket és virágokat megérinteni. A gasztronómiai élményekről pedig az 1500 méter magasan található Sennhütte gondoskodik. (részletek)

Az "Arlberg Trail" egy új hosszú távú túraútvonal. A tiroli St Anton am Arlberg és a vorarlbergi Lech/Stuben közötti hágóvidéken található sportos útvonal 52 kilométer hosszú, amelynek csaknem egyötödét felvonóval lehet megtenni.

A végig jelzett útvonal három napi szakaszra oszlik: St. Antonból Stubenbe, Stubenből Lechbe és Lechből St. Antonba. A tiszta gyaloglási idő 18 óra, 6038 méteres szintkülönbséggel.

Tipp: Az egyes szakaszok a hegyi vasút szeptember végi üzemzárásáig egyenként is kipróbálhatók. Az Arlberg Trail jegy a három felvonóhoz 59 euróba kerül felnőtteknek és 32 euróba gyerekeknek, és közvetlenül a felvonóknál vásárolható meg.

FELVONÓ

Valluga Aussichtsplattform, St. Anton am Arlberg

Valluga kilátó, St. Anton am Arlberg (c) Österreich Werbung/TVB St. Anton am Arlberg

Seilbahn Vallugagrat I. és II. kabinos felvonó

 • Völgyállomás. St. Anton am Arlberg
 • Középállomás: Vallugagrat
 • Hegyállomás: Vallugagipfel

Sesselbahn Kapall libegő

 • Völgyállomás. St. Anton am Arlberg
 • Hegyállomás: Kapall

Galzigbahn kabinos felvonó

 • Völgyállomás: St. Anton am Arlberg központjában található. Olyan, mint egy gigantikus, átlátszó űrhajó. A lenyűgöző, ultramodern üvegrekonstrukció hihetetlen látvány a 19. századi, faragott erkélyes házak között.
 • Hegyállomás: Galzig. A hegyállomás épületében működő Verwallstube a világ legmagasabban fekvő gourmet étterme. Az étlap legfőbb szereplői a nagyrészt az osztrák tavakból származó friss halak. Az étterem mellett egy önkiszolgáló éttermet is találunk a hagyományos hütte-ételekkel. (részletek)

Rendlbahn Kabinos felvonó

 • Völgyállomás: St. Anton am Arlberg, a Galzigbahn völgyállomásától 150 méterre található.
 • Hegyállomás: Rendl 2030 m (részletek)

Gampenbahn Ülőlift

 • Völgyállomás. St. Anton am Arlberg
 • Hegyállomás: Gampen (részletek)

Felvonó Pettneu am Arlbergben

 • Völgyállomáson Bungee-trambulin és ugrálóvár.
 • Hegyállomás: 1.400 m. Sommerpark Pettneu: kalandjátszótér, állatsimogató és vadaspark, Supersauser alpesi bobpálya. Túrautak: Naturbiotop Hirschenbad, Nessleralm.

Rafting- és canyoning túrák

Alberger Supersauser nyári bobpálya, Pettneu am Arlberg

Alpesi kötélpálya (Verwalltal)

Schnanner Klamm: vadromantikus szurdok. Itt sziklamászási lehetőség.

FÜRDÉS

Hallenbad Alberg-well.com: Sport- és wellnessközpont bel- és kültéri medencével, vízesés és élményfürdő. A fürdő építészeti megoldása az épület és a természet harmóniáját fejezi ki: félig a hegyoldalba vájták, tetejét füvesítették, homlokzatát fa lécek borítják. Fűtött kültéri medence, panorámás wellness részleg.

Wellnespark Arlberg (6574 Pettneu, Pettneu am Arlberg)

MÚZEUM

Museum St. Anton am Arlberg: kiállítás a síelés történetéről: Nyitva június 18-tól, kedd-vasárnap 12 órától.

További programok az Arlberg régióban: (részletek)

SÍELÉS

St. Anton am Arlberg a világ egyik leghíresebb téli sportközpontja, Ausztria legnagyobb egybefüggő síterepe. A hegyi falut és a hozzá tartozó síterepet évente több mint 50 országból látogatják a pályák és a freeride rajongói, összesen több mint 300 kilométernyi kijelölt lesiklópályával, 200 kilométernyi mélyhavas lejtőjével és 88 modern felvonóval.

Az Arlberg Aréna a tiroli St. Antontól a tiroli Lech és Zürs városokon át a vorarlbergi Warthig és Schröckenig húzódik. A Ski Arlberg összeköti egymással a tiroli St. Anton és St. Christoph városokat, valamint az Arlberg vorarlbergi oldalán fekvő Lech Zürs am Arlberg, Stuben és Warth-Schröcken településeket.

A sífutás, a szánkózás vagy egy túra az Alpok egyik legszebb téli hegymászóútvonalán éppúgy hozzátartozik St Anton am Arlberghez, mint a kultikus jellegű rendezvények, a nemzetközi világkupa-versenyek vagy a többszörösen díjazott tiroli konyha. Az "alpesi síelés bölcsője" alapító tagja a "Best of the Alps"-nak, a 13 legjobb alpesi úti célt tömörítő minőségi szövetségnek.Tartomány:Tirol
Település:St. Anton am Arlberg
Cím:6580 St. Anton am Arlberg
GPS: 47° 7′ 45.62807″, 10° 15′ 54.25186″
Honlap: http://www.stantonamarlberg.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

 • Egyszerű használat
 • Megmutatja, mi van a közelben
 • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward