» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Arlbergen, ahová télen a világ minden tájáról érkeznek a síelés szerelmesei, hogy Ausztria legnagyobb egybefüggő síterepén síeljenek, nyáron alpesi energiahelyek és tematikus túraútvonalak várják a kikapcsolódni vágyókat.


A nyári ajánlatok legalább olyan sokszínűek, mint a környező hegyek és alpesi rétek. Legyen szó túrázásról, sziklamászásról, sétálásról, kerékpározásról, raftingról, úszásról, pihenésről a Kapall, Galzig és Valluga között elterülő régióban. Igaz, hogy St. Anton am Arlberg messze van Magyarországtól, azonban szépsége miatt érdemes ellátogatni ide. Érdekesség, hogy az Orient Express is megáll St. Antonban, tehát vonattal is könnyen eljuthatunk Arlbregbe.

A régió települései: St. Anton am Arlberg - 1.304 m, St. Christoph am Arlberg - 1.793 m, Pettneu am Arlberg - 1.228 m, Schnann am Arlberg - 1.180 m, Flirsch am Arlberg - 1.157 m, Strengen am Arlberg - 1.157 m.

TÚRA

Meséket és mondákat ismerhetnek meg a kirándulók a St. Anton am Arlbergben található túraútvonalakon.

A Rosanna folyó mentén vezet a „csodás Verwall” túraút. Menetközben a gyermekek és a felnőttek négy interaktív állomáson ismerkedhetnek meg egy-egy érdekes történettel. Ahol egy várrom maradványai látszanak, a kirándulók egy kincsről olvashatnak, amely egykoron a várudvaron volt elásva. Egy másik történet mágusokról mesél és csodás varázserejükről. A túra végén, a festői fekvésű Verwallsee partján egy nagy játszótér és piknikezőhely csábít vidám időzésre.

A Senni' WunderWanderWeg a gyerekek számára egy izgalmas kiránduló út, amelyen egy alpesi kerttel, egy mezítlábas ösvénnyel, vízi- és erdei úttal, játszótérrel is találkozunk. A természetet látni, érezni és megtapintani – szól a felhívás „Senn CsodaTúraÚton”. A játékosabb állomások közé tartozik a Meserét, a Boszorkánykert, a Lombház és az Erdei játszótér. Az Alpesi virág- és gyógynövény túraösvény megmutatja a kirándulóknak mi minden nő a hegyekben. A növényeket természetesen meg is lehet szagolni, a leveleket és virágokat megérinteni. A gasztronómiai élményekről pedig az 1500 méter magasan található Sennhütte gondoskodik. (részletek)

FELVONÓ

Seilbahn Vallugagrat I. és II. kabinos felvonó
Völgyállomás. St. Anton am Arlberg
Középállomás: Vallugagrat
Hegyállomás: Vallugagipfel

Sesselbahn Kapall libegő
Völgyállomás. St. Anton am Arlberg
Hegyállomás: Kapall

Galzigbahn kabinos felvonó
Völgyállomás: St. Anton am Arlberg központjában található. Olyan, mint egy gigantikus, átlátszó űrhajó. A lenyűgöző, ultramodern üvegrekonstrukció hihetetlen látvány a 19. századi, faragott erkélyes házak között.
Hegyállomás: Galzig. A hegyállomás épületében működő Verwallstube a világ legmagasabban fekvő gourmet étterme. Az étlap legfőbb szereplői a nagyrészt az osztrák tavakból származó friss halak. Az étterem mellett egy önkiszolgáló éttermet is találunk a hagyományos hütte-ételekkel. (részletek)

Rendlbahn Kabinos felvonó
Völgyállomás: St. Anton am Arlberg, a Galzigbahn völgyállomásától 150 méterre található.
Hegyállomás: Rendl 2030 m (részletek)

Gampenbahn Ülőlift
Völgyállomás. St. Anton am Arlberg
Hegyállomás: Gampen (részletek)

Felvonó Pettneu am Arlbergben
Völgyállomáson Bungee-trambulin és ugrálóvár.
Hegyállomás: 1.400 m. Sommerpark Pettneu: kalandjátszótér, állatsimogató és vadaspark, Supersauser alpesi bobpálya. Túrautak: Naturbiotop Hirschenbad, Nessleralm.

rafting- és canyoning túrák

Alberger Supersauser nyári bobpálya, Pettneu am Arlberg

alpesi kötélpálya (Verwalltal)

Schnanner Klamm: vadromantikus szurdok. Itt sziklamászási lehetőség.

FÜRDÉS

Hallenbad Alberg-well.com: Sport- és wellnessközpont bel- és kültéri medencével, vízesés és élményfürdő. (részletek)

Wellnespark Arlberg (6574 Pettneu, Pettneu am Arlberg)

MÚZEUM

Museum St. Anton am Arlberg: kiállítás a síelés történetéről: Nyitva június 18-tól, kedd-vasárnap 12 órától.

Ingyenes Sommer Aktiv-Card

További programok az Arlberg régióban: (részletek)

Tartomány:Tirol
Település:St. Anton am Arlberg
Cím:6580 St. Anton am Arlberg
GPS: 47° 7′ 45.62807″, 10° 15′ 54.25186″
Honlap: http://www.stantonamarlberg.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward