» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A gerlosi halas tanösvényen minden a "tanulás a gyakorlatban" jegyében zajlik, ezért a romantikus erdei ösvény mentén érdekes információs táblákat helyeztek el.


Gerlosból a patak állandó társaságában indul a túraút a Gerlos-hágó irányába, amelynek lábánál a Durlaßboden víztározó fekszik. A tározó közepén halad át a Tirol és Salzburg közötti határ.

A tiroli oldalon vár ránk egy vadregényes halastó a Gerlosbach-patak mentén. Közben információs táblák könnyítik meg a túrát, amelyek sokat elárulnak a később felszolgált halakról. 

Az egyórás túrát (visszaút nélkül) az Isskogel felvonó völgyállomásánál kezdjük, és az első néhány percben a főúton túrázunk, mielőtt az ösvény erdőbe fordul. A Gerlosbach-patak mentén könnyen eligazodhatunk. Körülbelül egy kilométer megtétele után a főút mentén egy erdős területre érünk, ahol a hőmérsékletcsökkenés jól érezhető. Innen kezdődik a tulajdonképpeni halösvény. Itt a tematikus tanösvény romantikus sétává válik. Az évszaktól függően az első szakaszon több tehénnel és hegyi kerékpárosokkal is találkozhatunk. Nincs meredek emelkedő, és a halas tanösvényen való séta nagyon kényelmes.

Állandó kísérője a Gerlosbach patak zúgása. Az erdőn átvezető ösvény narancssárga jelzéssel van ellátva. Szinte lehetetlen eltévedni. Így nyugodtan koncentráljon az összes érzékszervi benyomásra, amelyek a zúgó hangtól a tiszta levegőig terjednek.

A halösvény mentén elhelyezett információs táblák nemcsak a helyi halakkal, hanem a kapcsolódó témákkal is foglalkoznak. Elmondják például, hogyan fejlődött a horgászat az élelmezésből sporttá, és miért engedélyezett a "fenékhorgászat" a tavakban, de a patakokban nem.

A tanösvény legszebb része a kettes és a négyes pont között található. Itt közel 2 km-t túrázunk egy romantikus erdőrészen keresztül. A túraútvonal emelkedése egyenletes és könnyen járható - csak a víztározónál lévő parkolótól néhány méteren keresztül meredeken emelkedik fel a gátgerincre.

Hossza: 3,4 km (egy irányban)
Időtartam: 1 óra
Indulás/cél: Gerlos Isskogelbahn vagy parkoló Speicher Durlaßboden
Magasságkülönbség: 156 mTartomány:Tirol
Település:Gerlos
GPS: 47° 12′ 32.8005″, 12° 1′ 46.76448″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward