» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A bécsi Városháza az osztrák főváros egyik legszebb neogótikus épülete. A Városháza előtt téren rendszeresen tartanak különféle rendezvényeket, a leghíresebbet advent idején, ekkor fénylő mesevilággá változik.


1872 és 1883 között építette Friedrich von Schmidt, aki annak előtte a kölni dóm építőmestere volt. Megépítéséhez kereken 30 millió téglát és 40.000 köbméter terméskövet használtak fel. A Városháza árkádos udvarának területe 2.804 nm, Európa egyik legnagyobb belső udvara. A díszterem 71 méter hosszú, 20 méter széles, és 18,5 méter magas. Ha a tűzrendészet engedélyezné, itt egyszerre akár 1.500 pár is keringőzhetne.

A torony 97,9 m magas, a tetején pedig egy 3,40 m magas páncélos lovag áll 6 méteres lándzsával, az úgynevezett Eiserner Rathausmann, amely Bécs egyik jelképévé vált. Lába is hatalmas, a szobor cipőmérete 63-as.

A Városháza és a Városháza előtti tér számos rendezvény színhelye. A legfontosabbak és legismertebbek egyike minden bizonnyal a Life Ball, amelyet minden évben májusban rendeznek meg. De számos további bált is tartanak minden évben ebben a csodaszép épületben. Novembertől a Városháza előtti adventi vásár gondoskodik a karácsonyi hangulatról. Januártól márciusig a Rathausplatz és a Rathauspark a világ legszebb korcsolyapályájává alakul át.

Idegenvezetés hétfőn, szerdán és pénteken 13 órától. Előzetes bejelentkezés nem szükséges. Ingyenesen kölcsönözhető angol, francia, olasz, vagy spanyol nyelvű audio tárlatvezető eszköz. Az idegenvezetés során megmutatják a dísztermet, az üléstermet és a lépcsőházat.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Bécs, 1. kerület, Friedrich-Schmidt-Platz 1.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward