» Svájc

» Svájc » Zürich » Zürich


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Zürich a kis távolságok és nagy látványok városa. Legyen szó a Zürich „házi” hegyéről vagy Svájc legmagasabb épületéről nyíló panorámáról vagy a frissítő tavi vagy folyóvízi fürdőzés közben a végtelen természeti környezetre, illetve a nyüzsgő városra nyíló kilátásról, a hatás mindig lenyűgöző.


Zürich környéki látványosságok

A történelmi Kyburg vára Wintherturnál, a Zugerberg, a Baden közelében található Stein vár romjai és a Zürichi-tó déli végében található Rapperswil.

A Zürichi-tó partján, Kilchbergben található a híres Lindt csokoládégyár. Zürichből akár hajóval is mehetünk. (részletek)

2020-ban nyílt meg a világ legnagyobb interaktív csokimúzeuma,Lindt Home of Chocolate a csokigyár mellett.

Események

Karácsony Zürichben

Advent idején Zürich karácsonyi mesevilággá változik. Mindenütt fahéj és forralt bor illata terjeng, és az utcákon karácsonyi zene hallatszik. A svájci Zürich központi vasút állomása Európa legnagyobb beltéri karácsonyi vásárának ad otthont.

A vásár éke a 15 méter magas, 7000 csillogó Swarovski-kristállyal díszített, óriási karácsonyfa. De nemcsak a karácsonyfa, hanem a világ egyik legdrágább bevásárló utcája, a Bahnhofstrasse is kristályoktól ragyog. A „Lucy in the Sky with Diamonds” elnevezésű díszkivilágítás 12 ezer színes kristályból álló csillagözöne fénylik Bahnhofstrasse felett, és Zürich óvárosának kis utcáira és régi épületeire arany fénygirlandok varázsolnak romantikus hangulatot. (részletek)

Szilveszter Zürichben

Évről évre mintegy 200 000 bel- és külföldi vendég látogat el Svájc legnagyobb szilveszteri partijára és csodálja meg az egész égboltot beragyogó látványos tűzijátékot. Ami 1988-ban kis szilveszteri ünnepségként indult a zürichi Gemüsebrückén, az mára a zürichi hagyományok elengedhetetlen részét képezi. A zürichi szállodák támogatásával rendezik meg a különleges újévi partit. Az ünnepségekre a Zürichi-tó közvetlen környékén kerül sor ingyenes belépés mellett. A kínálatból természetesen a kulináris finomságok és italok széles választéka sem hiányozhat. Az est fénypontját minden kétséget kizáróan a tűzijáték jelenti, amely 20 percen át ragyogó színkavalkáddal borítja az éjszakai égboltot.

Züri Fäscht

A Züri Fäscht nyári fesztivált minden harmadik évben rendezik meg Zürichben.

A zürichi karneválon hagyományos guggenmusiken zenélés, szörnyálarcos koncertek és jazzelőadások kínálnak változatos szórakozást. A program fénypontja a nagy utcai mulatság, amelyen rikító színű csillogó dekorációk, őrült jelmezek és vidám zene várja a vendégeket.



Tartomány:Zürich
Település:Zürich
GPS: 47° 22′ 36.79176″, 8° 32′ 30.0984″
Honlap: https://www.zuerich.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward