Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Basel

#Városok    

Basell városképét a 15. század óta fennálló épületek és a kortárs építészek alkotásainak együttese határozza meg.

Bellinzona

#Vár és kastély     #Városok     #Világörökség    

Bellinzona körül fekvő három vár - Castelgrande, Castello di Montebello und Castello Sasso Corbaro - az UNESCO Világörökség része.

Bern

#Bern     #Városok     #Világörökség    

Bern óvárosa 1983 óta az UNESCO Világörökség része. A kulturális sokszínűség, a nyugalmat árasztó életvitel, valamint a belváros kellemes kávézói, jellegzetes kocsmái és ínyencéttermei kedvelt úti céllá teszik Bernt.

Biel, az óraváros

#Városok    

A város a híres Swatch, Omega, Rolex hazája.

Chur

#Városok    

Chur a vasút és az Alpok városa. A festői belvárossal büszkélkedő, több mint ötezer éves múltra visszatekintő Chur Svájc legrégibb települése. Chur egy varázslatos hegyvidék kellős közepén fekszik. Innen indulnak a világhírű Bernina és Glacier Express panorámavasutak felejthetetlen szépségű útvonalai.

Davos Klosters

#Városok    

Davos, Európa legmagasabban fekvő és a kisvárosok legvonzóbb tulajdonságaival rendelkező városa, és Klosters, a falusias hangulatú üdülőhelyiség, közös nevezője az őket körülvevő érintetlen hegyvidék és természeti környezet, valamint a rendelkezésre álló számos sportolási lehetőség.

Interlaken

#Városok    

Interlaken térségében Svájc teljes sokszínűsége megmutatkozik: az Eiger, a Mönch és a Jungfrau triumvirátusának lábánál elterülő, pálmafákkal övezett tavakból örök hóval fedett hegycsúcsok nőnek ki, havasi pásztorok és kézművesek adnak randevút a rockzene és a művészetek szerelmeseinek, és egymásra találnak a több száz éves hagyományok és a nemzetközi kulturális események is.

Lausanne

#Genfi-tó     #Városok    

A Genfi-tó (franciául: Lac Léman) partján, Genftől körülbelül 60 km-re északkeletre, szőlőtermelő vidéken fekszik.

Luzern

#Luzerni-tó     #Városok    

A Luzerni-tó (másnéven Vierwaldstätti-tó) északnyugati végénél fekszik. A Luzernt körülvevő Pilatus és Rigi hegyek, valamint a tó festői szépsége korán, már 1840-től a turizmus fellegvárává emelte a várost.

Montreux

#Genfi-tó     #Városok    

Montreux több ezer méteres hegyek lábánál, a Genfi-tóba nyúló földnyelven helyezkedik el. A partszakaszt a svájci Riviérának is nevezik.

Neuchâtel

#Neuchâteli-tó     #Városok    

A város a Neuchâteli-tó északnyugati partján helyezkedik el. Neuchâtel híres óráiról és gazdag fondüválasztékáról, a Neuchâteli fondükről. Neuchâtel volt az egyik legelső kanton, amely szavazati jogot biztosított a nőknek (1959-ben).

Samnaun

#Városok    

Samnaun Svájc egyetlen vámmentes területe, ezért a Dreiländereck (Hármashatár) közepén található hegyi falu évről évre jobban hasonlít New York-ra – legalábbis ami a karácsony előtti bevásárlókörutakat illeti.

Sankt Gallen

#Városok     #Világörökség    

A 7. században épült város Kelet-Svájc kulturális és gazdasági központja. Itt kihagyhatatlan az apátság meglátogatása, beleértve a könyvtárat is, melynek polcain több mint 170.000 könyvet és kéziratos művet őriznek.

Svájc autómentes üdülőhelyei

#Városok    

Közel a természethez és harmóniában a természettel: Braunwald, Rigi-Kaltbad, Stoos, Wengen, Mürren, Bettmeralp, Riederalp, Saas-Fee és Zermatt forgalommentes idilli környezetet és valódi kikapcsolódást nyújtó atmoszférát biztosítanak vendégeik számára.

Zermatt

#Hegy és csúcs     #Városok     #Zermatt    

Zermatt az északi irányú Mattertalban található 1620 m tengerszint feletti magasságban. A város tejesen autómentes övezet, helyi közlekedésre csak elektromos meghajtású járművek használhatók.

Zürich

#Városok     #Zürich    

Zürich a kis távolságok és nagy látványok városa. Legyen szó a Zürich „házi” hegyéről vagy Svájc legmagasabb épületéről nyíló panorámáról vagy a frissítő tavi vagy folyóvízi fürdőzés közben a végtelen természeti környezetre, illetve a nyüzsgő városra nyíló kilátásról, a hatás mindig lenyűgöző.

Régióválasztó