Enyhe tél, kevés turista: Az alpesi völgyek különleges programokkal csábítják a vendégeket

2024. február 20.

print Hetedhétország.hu

Enyhe tél, kevés turista: Az alpesi völgyek különleges programokkal csábítják a vendégeket

Csökkenő foglalási számok a turisztikai fellegvárakbanA ezért régiók alternatív ajánlatokra összpontosítanak.





Sok alpesi völgyben már nyílnak az első virágok. Mivel a téli turisztikai szezon várhatóan a húsvéti ünnepekig tart, az alacsonyan fekvő üdülőrégióknak kreatív alternatívákra van szükségük. A kínálatban családi túrák, golf és zenei fesztiválok szerepelnek.

A Brixental és a Seefeld-fennsík zöldellő rétjeit jelenleg csak keskeny, mesterségesen behavazott pályasávok szelik át. A hóhiány kihívások elé állítja a turisztikai szervezeteket, mivel a téli sportolási ajánlatok iránti kereslet csökken - tudósit az ORF.

A Brixental Turisztikai Egyesület és a Seefeldi Turisztikai Egyesület a márciusi foglalási adatok csökkenéséről számolt be. Ahelyett azonban, hogy megadnák magukat a sorsnak, a régiók alternatív ajánlatokra összpontosítanak.

A Brixentalban például családi túrákat és lovaskocsikázást kínálnak.

Egy másik lehetőség a golf. "Az időjárástól függően előfordulhat, hogy a golfpályák korán kinyitnak. És akkor igazán nagyszerű ajánlataink vannak, kombinált ajánlatok, síelés és golfozás délután. És ez nálunk is mindig jól jön" - mondja Christoph Stöckl, Brixental Turisztikai Egyesület igazgatója.

A szabadtéri tevékenységek mellett a régiók a kulturális és sporteseményekre is összpontosítanak. A Brixentalban zajlik a "Winter Woodstock of Brass Music", egy zenei fesztivál, amely a virágvasárnapi hétvégén várhatóan telt ágyakat biztosít.

Seefeldben viszont a március 2-án és 3-án megrendezésre kerülő Ganghoferlauf áll a középpontban. Idén azonban a népszerű sífutóversenyt Leutasch helyett Seefeldben rendezik meg. "Hat kilométeres műhavas pályán. És ennek húsvétig ki kell tartania" - reméli Elias Walser a Seefeldi Turisztikai Egyesület ügyvezető igazgatója.

Az enyhe hőmérséklet ellenére a régiók továbbra is optimisták és kreatívak, hogy inspirálják a vendégeket.

(Címlapfotó: Seefeld (c) pixabay)





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play