Bájos olasz középkori városka az új, titokzatos Disney-film helyszíne

2021. augusztus 31.

print Hetedhétország.hu

Bájos olasz középkori városka az új, titokzatos Disney-film helyszíne

A Disney egyik új remekművének helyszínéül választott, egyelőre szigorúan titkos helyszín nagyon is olasz: Vignanello, ahol a gyönyörű Ruspoli-kastély áll, hatalmas, buja kertekkel körülvéve.





Rejtély övezi a vignanellói forgatásokat

A Viterbo tartományban található, Rómától 70 km-re Vignanello-ban Vignanello kis középkori falu szűk utcák és kőházak gyönyörű csoportja.

A Disney egyik új remekművének helyszínéül választott, egyelőre szigorúan titkos helyszín nagyon is olasz: a díszletet Vignanellóban állították fel, ahol a gyönyörű Ruspoli-kastély áll, hatalmas, buja kertekkel körülvéve.

A Disney-társulat több száz tagja érkezett a Ruspoli-kastélyba, amely varázslatos kertjével egy új nemzetközi film forgatási helyszíne lesz. De mindenki nagyon óvatos volt, hogy ne áruljon el semmilyen részletet, kezdve a szereplők arcával - tucatnyi elsötétített ablakú autó lehetővé tette a színészek számára, hogy titokban maradjanak.

A Disney 2021. augusztus eleje óta dolgozik, és a pletykák szerint egy kolosszális alkotás készülhet, amelyet William Shakespeare egyik leghíresebb remekműve, a Rómeó és Júlia ihletett. A forgatás várhatóan legalább szeptember elejéig tart.

Még Vignanello polgármestere, Federico Grattarola sem tudja, mi történik: "A forgatásról szóló híreket tényleg lehetetlen megtalálni és ismeretlenek számomra. Én csak annyit tudok, ami engem, mint első polgárt illet, hogy kiadtuk az engedélyeket a közterület-foglalásra. Több területet is kértek, például a teret és a temetői parkolót."

A gyönyörű Ruspoli kastély

Az új Disney-film fő helyszíne a Ruspoli kastély. Vignanello néhány kilométerre Viterbótól fekszik. Fő látványossága a 16. század második feléből származó, a Farnese család által épített, ma a Ruspoli család tulajdonában lévő pompás palota.

A kastély körül egy hatalmas park található, buja olasz kertekkel, labirintussal, tökéletes reneszánsz stílusban.

1531-ben VII. Kelemen pápa a Vignanellót Beatrice Farnese-nek adta. A lánya, Ottavia, feleségül ment Sforza Marescotti-hoz, ekkor a III. Pál (Farnese) pápa a házaspárt Vignanello első grófjának és grófnőjének nevezte ki. A kastély 1574 körül épült, mint a grófó család székhelye. A 17. században a reneszánsz kertet Ottavia Orsini hozta létre, aki a családba házasodott be. 

A Ruspoli család befolyásos olasz nemes család volt, szoros kapcsolatban a Szentszékkel.

A 16. századi kastély a mai napig a Ruspoli család tuljadonában van. A kastély és a kert is látogatható.

(Címlapfotó: Vignanello (c) wikipedia/Tao Ruspoli )

 


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play