6 újonc az Olaszország legszebb városainak listáján

2020. november 23.

print Hetedhétország.hu

6 újonc az Olaszország legszebb városainak listáján

Egyik kisváros szebb, mint a másik az „I Borghi più Belli d'Italia” új tagjai közül.

 

  





Rómát, Firenzét és Nápolyt minden utazó ismeri. Emellett azonban nagy számban vannak olyan kisvárosok és falvak, amelyek megérnek egy kitérőt - ezt gondolja a 315 tagot számláló  "I Borghi più Belli d'Italia" egyesület is. A legfeljebb 15 000 lakosú településeknek, akik szeretnének tagok lenni, egy tanúsítási folyamaton kell átesniük. Íme a hat újonc, akiknek sikerült megfeleleniük az egyesület követelményeinek.

Tropea

Tirrén-Tenger, Olaszország, Calabria, Tropea, Sziklák

(c) pixabay

A calabriai város egy impozáns szikla tetején található, amely panorámás kilátást biztosít a Szent Eufémia-öbölre. A sziklák alját egy viszonylag keskeny homoksáv választja el a Tirrén-tengertől, amelynek e szakaszát csak "Costa degli Dei"-nek, vagyis az istenek partjának nevezik. Tropea Olaszország vitathatatlanul egyik legszebb és legkedveltebb nyári üdülési célpontja. A drámai sziklák és a kristálytiszta kék tenger együttesen felejthetetlen látványt nyújt.

Festői óvárosában 15 templom és kolostor található, köztük a 12. század elején épült normann Duomo (katedrális) és a Santa Maria dell'Isola háromhajós bazilika és bencés kolostor. Emellett számtalan a 18-19. században épült nemesi palota is megcsodálható.

Monteleone d'Orvieto

Monteleone d'Orvieto - Kilátás

(c) wikipedia/mpattuglia

Monteleone d'Orvieto Umbria egyik legszebb falva, eredetileg várként épült Orvieto északi határainak megvédésére. A város Olaszország zöld szívében található, és lélegzetelállító táj veszi körül, amelyet a város tetőteraszairól lehet megcsodálni. A Piazza del Torrione-ról látványos kilátást nyílik a zöld umbriai tájra. 

Bassano in Teverina

(c) wikipedia/Orion Nebula91

Bassano in Teverina a Tiberis völgyében, Lazióban található. A város már az etruszk korszakban lakott volt, később a pápai állam részévé vált. Bassanótól nem messze található a Bomarzo a "Szörnyek parkjával", amelyet szintén érdemes megnézni.

Monte Sant'Angelo

Templom, Monte Sant'Angelo, Gargano, Puglia

(c) pixabay

A város a pugliai Gargano-félszigeten található, az UNESCO Világörökség része a Mihály arkangyal szentélye az óvárosban áll.

Monte Sant'Angelo a Gargano Nemzeti Park közepén található Pugliában, a lenyűgöző táj mellett két UNESCO világörökségi helyszínt is kínál - az 5. századi Mihály arkangyal szentélyét és a várost körbeölelő régi bükkerdőket, háromszáz éves fákkal.

A keresztény hagyományok szerint az itt található barlangban több alkalommal is megjelent Mihály arkangyal. A szentélyt I. Anjou Károly építette.

Casoli

Tengeri, Túlcsordulás, Trabocchi, Abruzzo, Halászati

Trabocchi (c) pixabay

Szőlőültetvényekkel és olajfákkal körülvett Casoli középkori városa Abruzzo vidékén fekszik, kilátással az Aventino-völgyre. A falu dombjáról csodálatos kilátás nyílik a Majella-hegyek csúcsaira és a Trabocchi-partra.  

Montechiarugolo

Fájl: Kastély (Montechiarugolo) - keleti ravelin, megtartó és délnyugati szárny 2019-06-21.jpg

Montechiarugolo vár (c) wikipedia/Parma1983

Montechiarugolo a Emilia-Romagnában, a Val d'Enzában található 5 falucska egyike. A mindössze 87 lakosú, festői szépségű városközpont az impozáns kastély körül terül el.

(Nyitókép: Tropea (c) pixabay)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play