» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Karwendel és a Rofan közé ágyazva, türkizkéken csillog Tirol legnagyobb hegyi tava. Az Achensee és környéke rengeteg természeti élményt tartogat a kirándulóknak.


A legtöbb tó Ausztriában olyan tiszta vízkészlettel rendelkezik, hogy inni lehetne belőle, ilyen például a Karwendel és a Rofan-hegység ölelésében található tiroli Achensee is. 6,8 négyzetkilométeres felszínével Tirol legnagyobb természetes tava smaragdzöld szőnyegként simul az Achentalba. A fjordszerű, köröskörül jól megközelíthető Achensee átlagosan 19 fokos vízhőmérsékletéről illetve Eben és Pertisau szép strandjairól híres. Vitorlázók, szörfözők és búvárok számára is adottak a remek feltételek.

A tó körül rengeteg a felfedeznivaló. Lehet golfozni, szédítő magasságokban utazni a Karwendel felvonóval, vagy nosztalgiázni a legrégebbi és még mindig üzemelő gőzfogaskerekűn.

Az Achensee körül 5 festői település fekszik: Pertisau, Maurach, Achenkirch, Steinberg és Wiesing. 

FÜRDÉS

Mind az öt településen van strand. Amit a strandokon kipróbálhatunk: úszás, szörfözés, vitorlázás, csónakázás, búvárkodás, horgászás vagy hajókázás. Kioszk, kempingek étteremmel, vízibicikli bérlés.

Atoll Achensee fürdő.

FELVONÓVAL A HEGYEKBE

Rofan Seilbahn, Maurach. Hegyállomáson Adlerhorst kilátóplatform és AIRROFAN

Az Achensee felett található Rofanseilbahn az "Adlerhorstra" repít, amely egy túlméretezett sasfészekre emlékeztető, művészien megalkotott kilátó a Gschöllkopfon, ahonnan lélegzetelállító körpanoráma tárul elénk. A művészi acélkonstrukció egy sasfészket ábrázol, aminek közepéből a látogatók "sasszemmel" csodálhatják meg a Rofan hegyvidékét. Az Adlerhorst a Rofanseilbahn felvonó hegyi állomásától kényelmesen elérhető.

Légikalandok az "AIRROFAN" skygliderrel, amely lélegzetelállító élményrepülést ígér a Gschöllkopfról, száguldás 200 méteres szintkülönbséget áthidalva, 80 km/h-val a mélybe. 

Karwendel Seilbahn, Pertisau. Hegyállomás: Zwölferkopf 1.600 m. Panoráma étterem.

TÚRA

450 km karbantartott és jelzett túraútvonal. A vendégek a völgyben tett kényelmes séták vagy a hegycsúcsokat megcélzó túrák alkalmával fedezhetik fel a csodás természeti környezetet. A felvonók hegyállomásaitól egy-két órás túrázással alpesi kunyhók és menedékházak érhetők el.

KALAND

Abenteuerpark Achensee, Achenkirch. Erdei kötélpálya és kalandjátszótér. (6215 Achenkirch, Achenkirch 578)

KIRÁNDULÁS

VitalbergAz üveghegybe látogatók mindent megtudhatnak a kőolajjal, vagy ahogy még nevezik, az Achensee fekete aranyával kapcsolatban. Az interaktív múzeumban az őstenger örökségének bányászatát, ill. felhasználását ismerhetjük meg.

Achenseebahn: gőzmeghajtású fogaskerekű kisvonat. A fogaskerekű vasút a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt nem működik.

Sétahajózás a tavon.Tartomány:Tirol
Település:Pertisau am Achensee
Cím:6215 Achensee
GPS: 47° 27′ 43.06824″, 11° 42′ 32.55768″
Honlap: http://www.achensee.info

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward