Új bevásárlóközpont nyílik a bécsi Nyugati pályaudvar mellett

2011. szeptember 11.

print

Új bevásárlóközpont nyílik a bécsi Nyugati pályaudvar mellett

Aki bevásárolni indul Bécsbe, annak ősztől már nem kell végigsétálnia a Mariahilfer bevásárlóutcán.

A bécsi Nyugati pályaudvar (Westbahnhof) integrálásával megálmodott BahnhofCity Wien-West projekt a befejezéshez közeledik. A bevásárlóközpontot, irodaházat és szállodát is magában foglaló komplexum átadására 2011. november 23-án kerül sor.

Aki bevásárolni indul Bécsbe, annak ősztől már nem kell végigsétálnia a Mariahilfer bevásárlóutcán. A Neumann&Steiner építészcsapatnak BahnhofCity Wien-West elnevezésű projektje nemsokára bevásárlóközponttal, irodaházzal és szállodával egészíti majd ki a Westbahnhof-ot, melynek teljeskörű felújítása 2008 októbere óta, a vasúti közlekedés leállítása nélkül zajlott.

A pályaudvar műemlékvédelem alatt álló épületében, mely Európa egyik legforgalmasabb útja, a Wiener Gürtel és a Mariahilfer bevásárlóutca találkozásánál fekszik, naponta 43.000 utas fordul meg. Az ingázók az öltözködésre és gasztronómiára fókuszáló új bevásárlóközpontban összeköthetik majd a hazautat egy kellemes bevásárlással. Ősztől a pályaudvar alatt 3 szinten kialakított 17.000 négyzetméteres létesítményben 90 üzlet, vendéglátóegység és szolgáltató várja a vevőket.

A német „Motel One” low budget szállodalánc a pályaudvar csarnokától jobbra, négy szinten 441 szobával nyitja meg legújabb, első ausztriai tagját. A BahnhofCity több pontján pedig összesen 13.000 négyzetméteren alakítanak ki irodákat. A komplexum különlegessége a „felhőkapocs” elnevezésű acél összekötő elem, mely a maga 430 tonnájával nehezebb, mint a bécsi óriáskerék.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play