» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Cote d'Azur

Saint-Honorat sziget - Abbaye de Lérins / Lérins-i apátság


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Saint-Honorat sziget mindig fontos szerzetes központ volt: a sziget déli részén található egy 5. századi ciszterci apátság.


Ha nyugalomra és csendre vágyik, a dél-franciaországi Saint-Honorat aprócska szigete a megfelelő hely. A mindössze 1500 méter hosszú és 600 méter széles szigetecske néhány kilométerre található a nyüzsgő filmfesztivál- és jet-set-várostól, Cannes-tól.

Kis mérete ellenére Saint-Honorat sok látnivalót kínál: mindenekelőtt a Lérins-apátságot, egy hatalmas ciszterci kolostort, amelynek legrégebbi épületei a 11-14. századból származnak. A hozzá tartozó menedékvár közvetlenül a sziget délkeleti részén, a parton lévő sziklákon trónol. A szőlőültetvényekkel körülvett kolostorban ma is 30 szerzetes él. Ők maguk is készítenek bort, valamint a Lérina nevű likőrt, amelyet a látogatók megvásárolhatnak. Van egy hangulatos étterem is, ahol nyugodtan, a naptól védve vacsorázhat.

A legendák szerint itt tanult az a szerzetes is, aki később Szent Patrik néven az írek védőszentje lett.

A sziget fenyőerdői ideálisak a pihentető sétákhoz, a sziget déli részén pedig csendes öblöket talál, ahonnan a széles tengerre tekinthetünk.

Semmilyen szálloda, egyéb épület nincs a szigeten, így mindenképp érdemes elérni az utolsó kompot, amely visszaviszi a látogatót Cannes-ba! Épületek helyett azonban gyönyörű növényzet, élővilág, csend és nyugalom honol az egész szigeten. 

A hajó Cannes-ból indul, az út félórás.Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:Cannes
Cím:Saint-Honorat
GPS: 43° 30′ 26.0928″, 7° 2′ 45.03768″
Honlap: http://www.abbayedelerins.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward