» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Dél-Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Dél-Tirol legritkábban lakott völgye két dolgot kínál: nyugalmat és érintetlen természetet a magashegyi hegyvidéki táj közepén.
A Schnals-völgy a völgy bejáratánál lévő Juval-vár melletti lejtőktől a völgy fejénél lévő hatalmas gleccserekig húzódik. Közben meredek hegyoldalak emelkednek az égbe, amelyek közül néhány a Texelgruppe természetvédelmi park közepén fekszik. A sűrű vörösfenyőerdők egészen 2600 méterig húzódnak. A tisztásokon régi tanyák fekszenek. Évszázadokon át a nehéz élet jellemezte a paraszti mindennapokat az eldugott völgyben. Csak a Schnals-völgyi gleccserlift 1972-es megépítésével kezdődött meg fokozatosan a turizmus.

A Schnals-völgyben élt Ötzi, a jégember is, akit 1991-ben találtak meg a Tisenjochon.

A völgy bejáratánál fekvő, napsütötte Katharinabergben, a vadregényes Pfossentalban, Karthaus kolostorfaluban, Unser Frau falujában, a tóparti Vernagt faluban és a Schnals-völgyi gleccser lábánál fekvő Kurzras túrázó- és sífalucskában ma is mindössze 1300 ember él. Ez teszi a Schnals-völgyet Dél-Tirol legritkábban lakott völgyévé, és mindenekelőtt két dolgot kínál: nyugalmat és érintetlen természetet a magashegyi hegyvidéki táj közepén.Tartomány:Trentino-Alto Adige
Cím:Schnalstal
GPS: 46° 42′ 58.34592″, 10° 51′ 32.53104″
Honlap: https://www.schnalstal.com/de/gletscher.html

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward