» Franciaország

» Franciaország » Grand Est » Elzász


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Franciaország kulturális és történelmi városa. A francia autógyártás egyik központja.


Elzász déli részének fővárosa borutak közelében található. Mulhouse gazdag kulturális öröksége a sétálóutcákat rejtő történelmi belvárosa, a Place de la Réunion színes homlokzatai, a reneszánsz stílusú Városházája és a 14. századi ablakokkal díszített Saint-Étienne templom. a városban találhatók Európa legjelentősebb technológiai múzeumai, mint pl. az Autómúzeum, a Francia Vasútmúzeum vagy a Mintás Szövetek Múzeuma. 

Mulhouse kihagyhatatlan látnivalói

Történelmi városközpont: a város legszebb és legrégebbi épületeinek a gyűjtőhelye. 1553-ban rajnai reneszánsz stílusban épült Városháza, Saint-Etienne Templom, a középkori házak és a Place de la Réunion tér.

A Cité de l'Automobile több mint 500 autóval büszkélkedhet, mely a világ egyik legjelentősebb autógyűjteménye. (részletek)

Francia Vasútmúzeum: játékos és oktató formában mutatja be a vasúttörténelem legkáprázatosabb remekműveit. (részletek)

Mintás Szövetek Múzeuma: a régió fontos iparágát mutatja be, annak egyes szereplőit és, hogy hogyan vált egyre fontosabbá az idők folyamán. (részletek)

EDF Electropolis Múzeum: gyűjteményében egyaránt találunk az elektromosság felfedezéséhez kapcsolódó tárgyakat és annak ipari felhasználási módjait. De ugyanígy nyomon követhetjük, hogy hogyan változott évtizedeken át az elektromosság otthoni felhasználásának módja. 

Állat- és Növénykert: 190 fajhoz tartozó 1200 állat tekinthető meg, amelyek közül sok igen ritka példány. A növénykert helyi és egzotikus növényekkel csábít egy olyan csodás környezetben. (részletek)

Festett Papír Múzeuma: a festett papír gyártásának minden aspektusát megismerhetik az érdeklődők, a legelterjedtebb és a legkülönlegesebb módszeren keresztül. Ilyenek pl. azok a panorámaképek is, amelyeket elődeink készítettek, hogy a túl kicsi és egyhangú tereket, falakat feldobják.

Elzászi Ökomúzeum: utazás a régi időkbe. 70 autentikus házból álló falu, ahol a látogatók megismerhetik a régmúlt idők mindennapjait és az elzászi építészet gazdagságát. (részletek)

Bioscope: a szórakoztatópark témája a környezet. Szórakoztató és játékos formában ismerhetik meg a látogatók bolygónk megóvását.

Fedett Csatorna Piaca: nemcsak egy piac, egyben találkahely, kikapcsolódási lehetőség. Kelet-Franciaország legnagyobb piaca, több mint 300 kereskedővel és igen változatos termékekkel. Tartomány:Grand Est
Település:Mulhouse
GPS: 47° 44′ 57.90768″, 7° 20′ 23.7678″
Honlap: https://www.tourisme-mulhouse.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward