» Franciaország

» Franciaország » Nouvelle-Aquitaine


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

2016-ban nyitotta meg kapuit a Cité des civilisations du vin interaktív bormúzeum Bordeaux-ban.


Ha a francia borokra gondolunk, biztosan eszünkbe jutnak a bordeaux-i fajták. A város, amely 2007 óta az UNESCO világörökség része, a francia borkultúra szinonimája. A borkészítés történetének új központja egy olyan futurisztikus épület a bordeaux-i Garonne folyó partján, amely a környék borkultúrájának kapuját hivatott szimbolizálni, ugyanakkor a modern Bordeaux jelképévé is fog válni.

2016 júniusától a csaknem 14 000 négyzetméteres Cité des civilisations du vin, a bor történetének különböző korszakaiba és helyszíneire repíti a látogatókat. Ez az egyedülálló projekt univerzális és élő nemzeti kincsként ünnepli a bort és a borkészítést.

Az új központ legfontosabb eleme a 3000 négyzetméteren és 20 teremben bemutatott állandó interaktív kiállítás. A látogatók ezen a kiállításon nem egyszerű nézők, hanem mind fizikailag, mind érzelmileg aktívan átgyalogolnak a különböző témaköröket bemutató termeken. Az évezredekre visszanyúló gyártási technológia bemutatásán túl a teljes borkultúra számos különböző szempontjára világítanak rá: társadalomtudományok, történelem, földrajz, művészet, vallás, etnográfia, filozófia stb.

A 35 méter magas, "Belvedere" elnevezésű nyolcadik emeletről a pohár boruk mellett kényelmesen üldögélő látogatók elé tárul a város csodálatos látványa.

A központ különböző workshopokat kínál felnőttek (ahol a borkóstoláson van a hangsúly) és gyerekek vagy diákcsoportok részére is. Tartomány:Nouvelle-Aquitaine
Település:Bordeaux

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward