» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Skócia » Skócia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az amerikai 66-os út sikerét látva, Skócia létrehozta saját 66-os útját North Coast 500 néven. Az 500 mérföld hosszú tengerparti panorámautat már a leghíresebbek között tartják számon.


A kezdeményezés mögött Károly herceg áll, akinek az a célja, hogy népszerűsítse Skóciát és hogy egy új turistacélpontot hozzon létre a messzi északon, elsősorban az autósoknak és motorosoknak, de várják a kerékpárral illetve gyalog érkezőket is. 

800 km (500 mérföld) hosszú út Skócia természeti kincseit köti össze a kulturális örökségekkel.

Inverness-ből indul, onnan megy át a nyugati partra Kyle of Lochalsh-ig, majd egészen fel John O'Groats-ba és végül egy teljes kört leírva Inverness-be tér vissza. 

Az út mentén a legmagasabb minőségű éttermek és szállodák várják az utazókat.

több mint 500 attrakció közül leglátványosabbak az NC500 mentén a hegyláncok, a Ben Hope és a Suilven, a két kastély, Dunrobin és Ardvreck és Dunrobin Castle és a lenyűgöző Achmelvich és Dornoch strandok

Az út máris felkerült a világ legszebb panorámaútjai közé: a Travel Now utazási magazin a North Coast 500-at az 5. helyre helyezte a világ útjait felölelő listáján. Az első a Cape Overberg Dél-Afrikában, majd az Amalfi-part Olaszországban és az Atlanterhavsveien Norvégiában követi, negyedik az észak-amerikai Pacific Coast Highway.

Az út létrehozói bíznak az új turisztikai attrakció sikerében, hiszen azon végigautózva akár egy hosszú hétvége alatt a látogatók megismerhetik a skót Felföld gyönyörű tájait, történelmi hagyatékát, varázslatos élővilágát, gasztronómiáját.Tartomány:Skócia
Cím:Inverness
GPS: 57° 28′ 44.44464″, -4° 13′ 32.6604″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward