» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Délnyugat-Anglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A legszebb forgatási helyszínek a Bridgertonból.


Második évad helyszínei

A Bridgerton családról szóló sorozat 2. évadának cselekménye ismét a 19. század végén játszódik a londoni előkelő társaságban, és miután az első évad a legidősebb lányról, Daphne-ról szólt, most a legidősebb fiú, Anthony körül forog. Megfelelő feleséget keres, akivel családfőként folytathatja a köztiszteletben álló Bridgertonok hagyományát. A szerelem csak alárendelt szerepet játszik számára - de az évad során egyre nehezebben.

A Bridgerton első és második évadának legszebb forgatási helyszíneit mutatjuk be, amelyek mindegyike az Egyesült Királyságban található. 

A "Bridgerton" Netflix-sorozat számos helyszíne a délnyugat-angliai Bathban található.

Wrotham Park, South Mimms

Ez a forgatási helyszín fontos szerepet játszik a Bridgerton 2. évadában. Ez ugyanis a család nyári rezidenciája, amelyet a sorozatban "Aubrey Hall"-nak hívnak. Itt játszik együtt a család, itt kéri meg Anthony Edwina kezét, és itt csírázik ki a szerelem közte és Kate között.

A valós vidéki ház, a Wrotham Park a hertfordshire-i South Mimms községben található. Ez egy 10 négyzetkilométeres birtok központi eleme, amely teljes egészében egy család tulajdonában van. Maga a ház az egyik legnagyobb magánház Nagy-Britanniában - abban a tekintetben, hogy meglehetősen nehéz meglátogatni.

Holburne Múzeum, Bath

A Holburne Múzeum a Bridgerton 2. évadában gyakran látható forgatási helyszín.

A múzeum szolgál a Danbury House forgatási helyszínéül, ahol Kate és Edwina Sharma, valamint édesanyja a báli szezonban tartózkodik. A Wrotham Parkkal ellentétben a Holburne Múzeum nyitva áll a nagyközönség előtt. A múzeum, mint oly sok más helyszín Bathban, így a Bridgerton-rajongók számára is kiválóan alkalmas a látogatásra.

Wilton House, Salisbury

A harmadik helyszín, amelyet a Bridgerton második évadában többször is forgatási helyszínként használtak, a Wiltshire-ben, Salisbury mellett található Wilton House. A vidéki ház pompás belső tereit elsősorban Charlotte királynő különböző szobái használják. Például a Wilton House dupla kocka szobája a forgatási helyszín Eloise Bridgerton trónteremben való debütálásához.

Egyébként: ha a helyszín ismerősnek tűnik, az nem meglepő. A Wilton House a The Crown című filmben a Buckingham-palota forgatási helyszínéül is szolgál.

Prior Park, Bath

A Bridgerton első évadának számos szabadtéri jelenetét a délnyugat-angliai Bath városában, a Prior Parkban forgatták. Ez egy vidéki ház kiterjedt parkosított kertekkel, amelyeket a 18. században alakítottak ki. Több tó, rét és erdő található benne, valamint a híd.

Royal Crescent, Bath

A "Bridgerton" számos helyszíne a délnyugat-angliai városban található.

A városközpontban számos épületet György-stílusban építettek, így kiváló hátteret biztosítanak a 19. század eleji eseményekhez. A Bathban található Royal Crescent múzeum homlokzata a sorozatban szereplő Featherington család otthona. A ház egy 30 házból álló hosszú, félköríves elrendezésű komplexum része. A Royal Crescent 1767 és 1775 között épült John Wood the Younger építész tervei alapján. A házsor ma a 18. századi háztartási kultúra múzeumaként működik.

Báltermek, Bath

Szintén Bathban forgattak számos belső jelenetet, amikor az előkelő társaság táncra vagy más ünnepségekre gyűlik össze. "A Assembly Rooms teaszobája és bálterme volt a színhelye számos ilyen extravagáns esti jelenetnek".

Az épületben a pompás termek mellett egy divatmúzeum is helyet kapott, amelyeket a "való életben" is rendezvényekre használnak.

Castle Howard, Yorkshire

A sorozatban Daphne Bridgerton ebbe a kastélyba költözik, miután feleségül megy Hastings hercegéhez.

A Castle Howard egy kastély Észak-Yorkshire-ben, nem messze York városától. A "Bridgerton"-ban a pompás épület Hastings hercegének birtokaként szolgál, amelyet a sorozatban Clyvedon kastélynak hívnak. A forgatás a kastély kiterjedt kertjeiben is zajlott.

Az a falu pedig, amelyet a sorozatban a herceg és a hercegné gyakran meglátogat, a közeli Coneysthorpe.

Hampton Court Palace, London

A Bridgertonban a mindenki által csodált Charlotte királynő kastélya valójában a londoni Richmond upon Thames kerületben található Hampton Court Palace.

A hatalmas palota a kiterjedt parkjával együtt csak a sorozat külső felvételeinek hátteréül szolgált.

Lancaster House, London

A királynő palotájában készült belső felvételek máshol készültek, mégpedig a londoni St James's negyedben található Lancester House-ban.

A palotaszerű kúriának van egy hatalmas csarnoka, benne egy íves lépcsőházzal, amely tökéletesnek tűnik filmforgatásra.

Ranger's House, London

Egy másik londoni kastély, a brit főváros délkeleti részén, a Greenwich Park mellett található Ranger's House a Bridgerton család rezidenciájaként szolgált.

A 18. század elején épült, és ma többek között a német származású Sir Julius Wernher több mint 700 gyűjteményi tárgyat bemutató múzeumnak ad otthont.Tartomány:Délnyugat-Anglia
Cím:Bath
GPS: 51° 22′ 52.99104″, -2° 21′ 34.90668″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward