» Csehország

» Csehország » Hradec Králové-i kerület


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Cseh Paradicsom, vagy csehül Český ráj, egy védett terület az ország északi részén, amelyet fenséges erdők, hegyi várak és vulkáni oszlopok borítanak. A fővárostól, Prágától mindössze egynapos kirándulásnyira található, ezért népszerű turisztikai célponttá vált.


A területen található látnivalók közül a Hrubá Skála sziklaváros a leghíresebb. A Turnovtól mindössze hét kilométerre fekvő sziklavárost vulkanikus homokkőoszlopok szúrják át a fasoron. Az oszlopok ragyogó fehérsége feltűnő kontrasztot alkot a környező erdők mélyzöldjével. Hrubá Skála ékessége az azonos nevű kastély, amely pompásan helyezkedik el az egyik sziklán. Bár a Hrubá Skála a Cseh Paradicsom legjelentősebb sziklakitüremkedése, a védett terület többi része is hasonló vulkanikus oszlopokkal tarkított, és a terület körbejárása lélegzetelállító vállalkozás. A környéken számos kilátó van, de a legjobb kilátást nyújtó kilátók megtalálása időigényes lehet. Megoldás lehet egy túra helyi idegenvezetővel.

A lenyűgöző erdei táj mellett, amelyet a cseh Jizera folyó szabdal, a Cseh Paradicsom szívében található Trosky-kastélyt sem szabad kihagyni. Trosky vára két 14. századi romból áll, jóval több mint száz méter magasan a föld felett. Az eredetileg egy cseh nemes által épített vár több háborút és támadást is túlélt, és csodával határos módon még mindig látogatható a turisták számára. A vár körüli tájat bebarangolva a látogatóknak érdemes a várdombok tövében található barlangokat is szemügyre venniük. A vár mindössze tizenöt kilométerre fekszik Turnovtól.

A régió másik nagyszerű helye a Prachovi sziklák (Prachovské skály) rendkívül festői homokkőhegyei. Ezek Jičín festői kisvárosához (Jičín) közel találhatók. Látogatásukért egy kis belépődíjat kell fizetni.

Minden helyszín könnyen megközelíthető a csehországi Turnovból vagy Jičínből.

 

 


Tartomány:Hradec Králové-i kerület
Cím:Jicin
GPS: 50° 26′ 13.36272″, 15° 21′ 5.95008″
Honlap: https://www.cesky-raj.info/en/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward