» Ausztria

» Ausztria » Wien

Duna-sziget Fesztivál Bécsben

2022. június 24.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Évről-évre több mint hárommillió látogatót vonz Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválja, a Donauinselfest (vagyis Duna-sziget Fesztivál).


Ilyen volt a fesztivál 2021-ben:

A háromnapos rendezvényt minden a sokszínűség jellemezte, ahol mindenki megtalálhatta a zenei ízlésének megfelelő koncertet az alternatív rocktól kezdve a kabarén át egészen a heavy metálig.

Az ingyenes zenei programok mellett változatos szabadidős- és sportprogramokkal is készültek a szervezők. A bevállalósabbak kipróbálhatták a bagjumpot, amivel megtapasztalhatták a szabadesés élményét, de volt slam poetry és karaoke show is. Emellett számos családi- és gyermekprogram közül lehetett válogatni, míg a finom ételekről a gasztronómiai stand, valamint a gasztro-zóna gondoskodott.

A vírushelyzet miatt az idei Duna-sziget Fesztivál is kompromisszumokra kényszerült, ezt a kihívást azonban nagyon leleményesen oldották meg a szervezők. A Fesztivál nem marad el, csak átalakul; idén emeletes buszokon szállítják házhoz a művészetet.

A Duna-sziget Fesztivál Európa legnagyobb, ingyenesen látogatható szabadtéri kulturális rendezvénye, amely már 37 éve rengeteg látogatót vonz az osztrák fővárosba. Általában – nevéből fakadóan – a bécsi Duna-szigeten rendezik meg, és különféle neves fellépőkkel és egyéb programokkal várják az érdeklődőket, három napon át. A neves esemény azonban idén rendhagyó keretek között valósul meg, emiatt pedig minden bizonnyal a leghosszabb szabadtéri fesztivál nevet is kiérdemelheti.

Július 1. és szeptember 20. között, nyolcvan napon keresztül mind a huszonhárom bécsi kerületben pop-up rendezvényeket szerveznek. Mintegy kétszázötven fellépés lesz majd, száz különleges műsorral, ahol kizárólag helyi művészek adnak koncertet, olvasnak fel, vagy készülnek szórakoztató műsorokkal, minden generáció számára.

A nyitott színpad egy emeletes busz tetején kap helyet, amely utcák, terek és parkok között ingázik, de időnként zártabb helyeken, mint például remízekben is feltűnik majd. A nagy tömeget elkerülendő, az egyes események helye és ideje csak nemsokkal a fellépés előtt derül ki. Hogy a sziget-élmény mégse maradjon ki teljesen, szeptemberben sor kerül majd három nagy záróeseményre, azonban a belépők számát 1250 főben korlátozzák.

Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Donauinsel
GPS: 48° 13′ 35.83992″, 16° 24′ 44.13766″
Időpont:2022. június 24.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward