» Svájc

» Svájc » Graubünden


Értékeld Te is:

Chur a vasút és az Alpok városa. A festői belvárossal büszkélkedő, több mint ötezer éves múltra visszatekintő Chur Svájc legrégibb települése. Chur egy varázslatos hegyvidék kellős közepén fekszik. Innen indulnak a világhírű Bernina és Glacier Express panorámavasutak felejthetetlen szépségű útvonalai.


 

Brambrüesch: a városból közvetlenül a hegyre

 

„Házi hegyének”, a Brambrüeschnek köszönhetően Chur az egyetlen olyan város Svájcban, amely a modern függővasút segítségével közvetlenül a város központjából megközelíthető nyári sporttereppel rendelkezik, ahol csodálatos nyári rétek, egyedülálló alpesi növényvilág és lélegzetelállító panoráma várja az ide érkezőket. A Brambrüesch az élményteli túrák, napozóteraszos, kellemes éttermek és száguldást ígérő bikeboard pályák mellett a freeride hegyi kerékpárosok számára kialakított pályákkal is rendelkező alpesi kerékpárparkkal gondoskodik a gazdag élménykínálatról.

A Brambrüeschön indul az az egyedülálló szépségű panoráma-túraútvonal, amely a Dreibündensteinen keresztül a hegyi faluba, Feldisbe vezet. Innen felvonó visz Rhäzünsbe, ahonnan vasúttal juthatunk vissza Churba. A kedvezményes árú körutazásra szóló jegy minden utat magában foglal. A kerékpárosoknak szól a „Freeride Package Chur“ csomag, amelyet az alpesi kerékpárparkba megváltott jegy tulajdonosai már egy éjszaka után foglalhatnak. Akik kevésbé fáradalmas kikapcsolódásra vágynak, azoknak az „Alpenstadt & Bernina Express“ csomagot ajánljuk, amely két Churban eltöltött éjszakát és a Bernina Express panorámavasúttal Poschiavoba és vissza vezető vonatutat foglal magában.



Tartomány:Graubünden
Cím:Chur
GPS: 46° 51′ 2.8206″, 9° 31′ 55.14924″
Honlap: http://www.churtourismus.ch/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward