» Németország

» Németország » Rajna-vidék-Pfalz » Mosel

Gyönyörű tájon vezet Németország leghosszabb függőhídja


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az egykori náci birodalmi út mellett megnyílt függőhíd közelében tesz a Saar folyó egy óriási hurkot.


A Koblenzből induló Hunsrück magaslati út közelében építették fel Németország leghosszabb, 360 m hosszú függőhídját, a Geierlay-Brückét. A Mosel oldalvölgyében található nemrég átadott híd 90 m magasban függ Mörsdorf és Sosber között, a Mörsdorfer Bach fölött.

A híd a Hunsrück magaslati útról érhető el, amely nemcsak a táj szépsége miatt érdekes, az utat még a náci időkben 4 év alatt, 1938-1939 között építették meg. A Koblenzből a Saar vidékre vezető Hunsrückhöhenstraßét, Hitler építésze, Fritz Todt tervezte. Todt 1933. július 5-én lett a német útépítések főellenőre megkapva az autópálya építések vezetését. Az utat a róla elnevezett  Organisation Todt munkásai építették. A szervezet kényszermunkásai emelték később a Nyugati-falat és az Atlanti-falat.

Todtot Hitler annyira kedvelte, hogy 1938-ban kitüntette a Német Nemzeti Művészeti és Tudományos-díjjal, és rábizták Berchtesgadenben a Führer hegyi nyaralójának, a Sasfészeknek a tervezését is.

A Hunsrückhöhenstraße mellett a környék híres látnivalója, a Saarschleife, a Saar folyó óriási hajtűkanyarja is. A legszebb kilátást Mettlachnál, a Chloef kilátópont nyújtja 180 méterrel a folyó felett, épp a kanyarulatnál.

A Saarschleife a Saar-vidék egyik jellegzetes jelképe, ezért állami vezetők is szívesen fényképezkednek itt.

Elsőként még IV. Frigyes Vilmos porosz király nézte meg a Cloef kilátópontot, 1856. szeptember 29-én. Adolf Hitler 1939. május 16-án járt itt. Konrad Adenauer nyugatnémet kancellár 1965. június 25-én, Oskar Lafontaine és Gerhard Schröder 1997. augusztus 4-én fényképezkedtek a kilátópontnál. A francia és lengyel elnök, Jacques Chirac és Lech Kaczyński is itt találkozott Angela Merkellel 2006. december 5-én.Tartomány:Rajna-vidék-Pfalz
Cím:Geierlay-Brücke
GPS: 50° 5′ 29.11596″, 7° 20′ 31.85484″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward