Velence új fegyvert vet be a turisták ellen

2022. április 15.

print Hetedhétország.hu

Velence új fegyvert vet be a turisták ellen

Betiltják az olcsó szuvenírboltokat.





Velence betiltja az olcsó szuvenírboltokat, a snack-automatákat a következő lépésként a túlturizmus elleni küzdelemben.

Az ötletet hivatalosan a kereskedelmi tanácsos, Sebastiano Costalonga terjesztette elő, aki javaslatot nyújtott be, amely megtiltja az olcsó apróságokat kínáló új üzletek megnyitását az észak-olasz város történelmi központjában.

Sebastiano Costalonga a Corriere del Veneto című helyi újságnak nyilatkozta: a cél az, hogy véget vessenek a zsúfolt városban elterjedt, végtelen számú, például műanyag vacakokat és hűtőmágneseket egy euróért áruló ócskaságboltoknak. A tanácsos olyan üzleteket kíván előnyben részesíteni, amelyek a helyieknek kínálnak valamit, például hentesek, halkereskedők és zöldségesek, vagy amelyek a velencei kézműves hagyományokat ápolják.

Velence évek óta küzd a túlturizmussal. A 2019-es évben, az eddigi legforgalmasabb évben 23 millió turista szorult be a város szűk utcáin. A sok turista okozta problémák rontják a helyiek hétköznapi életét, ezért sokan úgy döntöttek, hogy végleg elhagyják Velencét.

Amióta a túlturizmus valósággá vált, a helyi hatóságok intézkedéseket hoztak, amelyekkel megpróbálják korlátozni a turisták érkezését, többek között korlátozták a városba beengedhető turisták számát, és 5 eurót kell fizetni azért, hogy valaki egy napot Velencében töltsön. Továbbá sétahajókat kitiltották Velence belvárosából.

Velencében a tömegturizmus veszélyezteti a város megőrzését. A turisták nagy száma és az őket szállító sétahajók miatt az UNESCO azzal fenyegetőzött, hogy a várost a veszélyeztetett világörökségi listára veszi fel.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play