Nárciszfesztivál Bad Ausseeben

2018. március 26.

print Hetedhétország.hu

Nárciszfesztivál Bad Ausseeben

Bad Ausseeben idén már 59. alkalommal rendezik meg a nárciszfesztivált. A népviselet és a hagyományok ünnepe ez, ahol a csúcspontot a nárciszból készült, hatalmas méretű és legkülönfélébb alakzatokból álló felvonulás jelenti.

Az Ausseerland-Salzkammergut régióban minden tavasszal vadon termő nárciszok borítják a réteket és mezőket. A különlegesen szép virágok egyetlen hatalmas, illatozó virágtengerré varázsolják a Dachstein, a Loser és a Totes Gebirge között elterülő, hegyeiről és tavairól ismert idilli vidéket. 

A nárciszvirágzás alkalmából immár 59 éve, 2018. május 31. és június 3. között rendezik meg ezt a különleges virágfesztivált, amely 25 000 látogatójával Ausztria legnagyobb virágkarneváljának számít. A fesztivál csúcspontja minden évben a vasárnap megrendezésre kerülő virágkarnevál Bad Aussee-ben, amelynek keretén belül a fantasztikusan szép és kreatív virágszobrok a Grundlsee-n úszva is megcsodálhatóak. 

A népviselet és a hagyományok ünnepe ez, ahol a csúcspontot a nárciszból készült, hatalmas méretű és legkülönfélébb alakzatokból álló felvonulás jelenti. A feldíszített autók felvonulásának mindig Bad Aussee, a csónakok menetének pedig felváltva az Altausseer See vagy a Grundlsee tavak adnak otthont.

Átlagban mintegy 300 000 nárciszvirágot használnak fel egy virágszobor elkészítéséhez és összesen 3000 önkéntes vesz részt a virágszobrok építésében.

A fesztivált a fenséges nárciszok felvonulása nyitja meg. A további programok közt szerepel: nárcisz-futás, nárcisz éjszaka, hangulatos táncdallamok („fülbemászó” dallamok), népi zenekarok bemutatója, veterán autók találkozó.