Nárciszfesztivál Bad Ausseeben

2023. április 14.

print Hetedhétország.hu

Nárciszfesztivál Bad Ausseeben

A nárciszfesztivál népviselet és a hagyományok ünnepe ez, ahol a csúcspontot a nárciszból készült, hatalmas méretű és legkülönfélébb alakzatokból álló felvonulás jelenti.





Az Ausseerland-Salzkammergut régióban minden tavasszal vadon termő nárciszok borítják a réteket és mezőket. A különlegesen szép virágok egyetlen hatalmas, illatozó virágtengerré varázsolják a Dachstein, a Loser és a Totes Gebirge között elterülő, hegyeiről és tavairól ismert idilli vidéket. 

Idén 2023.  június 1.-és 4. között rendezik meg ezt a különleges virágfesztivált, amely 25 000 látogatójával Ausztria legnagyobb virágkarneváljának számít. A fesztivál csúcspontja minden évben a vasárnap megrendezésre kerülő virágkarnevál Bad Aussee-ben, amelynek keretén belül a fantasztikusan szép és kreatív virágszobrok a Grundlsee-n úszva is megcsodálhatóak. 

Steiermark Ausseerland Salzkammergut Narzissenfest Sommer Brauchtum

Fotók: (c) Österreich Werbung /www.narzissenfest.at/Martin Huber

A népviselet és a hagyományok ünnepe ez, ahol a csúcspontot a nárciszból készült, hatalmas méretű és legkülönfélébb alakzatokból álló felvonulás jelenti. A feldíszített autók felvonulásának mindig Bad Aussee, a csónakok menetének pedig felváltva az Altausseer See vagy a Grundlsee tavak adnak otthont.

Átlagban mintegy 300 000 nárciszvirágot használnak fel egy virágszobor elkészítéséhez és összesen 3000 önkéntes vesz részt a virágszobrok építésében.

A fesztivált a fenséges nárciszok felvonulása nyitja meg. A további programok közt szerepel: nárcisz-futás, nárcisz éjszaka, hangulatos táncdallamok („fülbemászó” dallamok), népi zenekarok bemutatója, veterán autók találkozó.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play