Verona Shakespeare-ből akar meggazdagodni

2013. május 19.

print Hetedhétország.hu

Verona Shakespeare-ből akar meggazdagodni

Mostantól két eurót kell fizetni, hogy megnézhessük Rómeó és Júlia erkélyét. Továbbá ezentúl lehetőség van arra is, hogy Júlia házában házasodjunk!





Verona, Rómeó és Júlia városa Shakespeare drámájából akar meggazdagodni, két eurót kérnek, hogy a turisták megnézhessék a híres erkélyt. Nem sokáig tehetik ezt meg ingyen, mert Veronában már tanácskoznak a belépőjegyen.

Az erkély Júlia házához tartozik, amely egykor a Cappello család birtokában állt a 14. században - róluk mintázta valószínűleg Shakespeare a Capuleteket. A város vezetése azt is tervezi, hogy egy lakosztályt alakítsanak ki a legfelső emeleten, ahol 5000 euróért bárki eltöltheti a nászútját.

„Az egész város érdeke lenne, ha be tudnánk vezetni a belépőjegyet, hiszen Júlia története az egész világon híres” mondta Enrico Corsi, a tanács egyik tagja az olasz Ansa hírügynökségnek.

A város keményen dolgozik rajta, hogy romantikus célponttá váljon. Már is van egy akciójuk, a „Sposami a Verona” vagyis a házasodjon Veronában, amelyet „Egy életre szóló élmény Rómeó és Júlia nyomában” szlogennel hirdetnek. Ennek keretében az olaszok és külföldiek különféle festői helyeken tarthatják esküvőiket, mint például Júlia háza.

Az erkély nagy számú turistát vonz Veronába, de a történészek, elég kevés esélyt látnak rá, hogy ez valamilyen összefüggésben állna Shakespeare-rel.

Bár a Capulet és Montague családok tényleg léteztek, semmi sem támasztja alá, hogy tényleg viszály lett volna köztük, és Rómeó és Júlia is kitalált karakter.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play