Szilveszter Ausztriában

2010. december 29.

print

Szilveszter Ausztriában

Szilveszter pezsgővel, keringővel, zenével.

SZILVESZTER BÉCSBEN
Az újév alkalmából egész Bécs vidám ünneplés és tánc színtere lesz. A legnagyobb különlegesség az óvárosi szilveszteri ösvény, amelynek köszönhetően az év utolsó napján Bécs óvárosa egyetlen hatalmas, egybefüggő partyhelyszínné változik. Aki a szilvesztert szeretné társaságban és a szabad ég alatt tölteni, annak a bécsi „szilveszteri ösvény” az ideális választás. Az óváros utcácskáiban a vendéglősök forró punccsal és kulináris finomságokkal várják a vendégeket, számtalan színpadon folynak a különböző programok, keringő, operett, rock és népzene gondoskodik a jó hangulatról. A Rathausplatzon a sziveszteri forgatag már koradélután megkezdődik. A Löwelstraßén funky, jazz, soul, disco és house lesz a szilveszteri kedvcsináló, a Freuyungon örökzöld slágerek és népzene adja meg a talpalávalót, az Am Hofnál pedig Ausztria idei legnagyobb slágerei mellett videóklippekkel, lélegzetelállító táncbemutatókkal és tűzshow-val próbálják marasztalni a odalátogatókat. A bécsi zeneiskolák villámgyors keringőtanfolyamot kínálnak és a Práterben óriási tűzijáték csalogatja a látogatókat. A Stephansdom a walzer hazájává válik, a Graben Bécs legnagyobb szabadtéri báli forgatagának nyújt helyszínt. A dóm nagy harangja, a Pummerin jelzi az újévet, amelyet a Stephansplatzon köszönthetnek az összegyűltek.

Ünnepi a hangulat a Hofburgban rendezett Császárbálon, valamint a Bécsi Városházán vagy a luxushotelek valamelyikében rendezett szilveszteri gálaesteken is. Ragyogó kiállítások és számos rendezvény, koncert, opera és operettsláger, valamint a jól ismert musical előadások „Ich war noch niemals in New York" és a „Tanz der Vampire" idén is bőséges, sokszínű programot tartogatnak a szilveszteri vendégeknek napközben és éjjel is. A Bécsi Állami Operaház a hagyományokhoz híven Johann Strauß „Denevér” című művével várja a vendégeket az év utolsó napján.
Az újév első reggelét előszeretettel köszöntik Bécsben egy ízletes reggelivel a város valamelyik hangulatos kávéházában vagy a Rathausplatzon, ahol az immár szinte hagyományosnak számító másnaposság elleni reggeli mellett a Bécsi Filharmonikusok híres újévi koncertjét hatalmas kivetítőn követhetik figyelemmel az érdeklődők.
Első alkalommal várja a vendégeket a Schönbrunni kastély területén egy újévi vásár, amely a barokk kastély előtt tartott hagyományőrző kultúr- és karácsonyi vásárt követi. A kézműves termékek és a különleges kulináris élmények mellett szilveszteri tárgyak teszik teljessé a kínálatot.

Szilveszteri ösvény, 2010.12.31.,

Újévi vásár, 2010.12.28.–2011.01.02.,
1130 Bécs, Schönbrunni kastély

SZILVESZTER SALZBURGBAN
Aki parádés óévbúcsúztatóra vágyik, Salzburgnál jobb helyet nem is kívánhatna magának: a salzburgi szilvesztert élőzene, fantasztikusan finom ételek, harangzúgás és a Hohensalzburg vár fölötti, látványos éjféli tűzijáték teszi felejthetetlenné. A salzburgi óváros egyetlen hatalmas házibuli, ahol a közönség fergeteges hangulatban köszönti az újévet. A szilveszter éjszaka kötelező tánca Ausztria szerte az éjféli Kék Duna Keringő, ellejteni a történelmi épületek között, az utcán nem akármilyen élmény.

A salzburgi szilveszter egyet jelent a végtelen ünnepléssel! A Residenzplatzon felállított szabadtéri színpadon már délutántól zajlik az élet, különböző együttesek és DJ-k szórakoztatják az egybegyűlteket. 17 órától a forróbb ritmusoké a főszerep, ez már bemelegítés és hangolás az éjszakák éjszakájára.
A salzburgi óváros szilveszterre különleges kivilágítást kap, mindenféle fényalakok és fényjátékok tündökölnek a sötétben. A Café Tomaselli kertje a romantikus álmodozókat várja, a Ritzerbogen átjáróház főúri bálteremmé változik, a Residenzbrunnen szökőkútjaira különböző fénykompozíciókat vetítenek.
Salzburg január elsejét is valami különlegességgel üdvözli. A salzburgi óváros álmatag utcáin gyönyörű melódiák ejtik ámulatba a zenebarátokat és a sétálókat. Az Universitätsplatz, Alter Markt, Rathausplatz, Residenzplatz és Platzl nevű tereken klasszikus zeneszóval adják meg az új év alaphangulatát. Salzburgban szilveszter és újév napján számtalan koncert gondoskodik az ünnepi szórakozásról.

SZILVESZTER GRAZBAN
Graz belvárosában, a Hauptplatzon december 29-31. között szilveszteri falu várja a látogatókat. A karácsonyi vásár 20 hüttéje a három nap alatt széles gasztronómiai kínálatot nyújt. Szilveszter napján 16 órakor kezdődik a Mega-Party színes programmal. Éjfélkor a hagyományos tűzijáték köszönti az újévet.
A belépés ingyenes.


SZILVESZTER A HEGYEN
Leogang, Asitz (Salzburg tartomány)
A kabinos felvonó december 31-én 18 órától 02.30 óráig közlekedik. Utolsó hegymenet 22.00 órakor, az utolsó völgymenet 02.30 órakor indul.
A felvonó középállomásán és a hegyállomáson található hütték szilveszteri menükkel várják a vendégeket.

Viteldíj: hegy- és völgymenet: 13,40 euró/fő
Utolsó hegymenet 22.00 órakor, az utosó völgymenet 02.30 órakor indul.
http://www.leoganger-bergbahnen.at
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play