Újdonságok a Gerlitzen síterepen

2010. október 24.

print

Újdonságok a Gerlitzen síterepen

A villachi régióban már megkezdődött a tél. A Gerlitzen összes pályájának hóágyúzhatóvá tették, így korábban lehet kezdeni a síszezont. Szezonnyitás november 27-én.





A villachi régióban már megkezdődött a tél. A Gerlitzen összes pályájának hóágyúzhatóvá tették, így korábban lehet kezdeni a síszezont. Szezonnyitás november 27-én.



A régió legnagyobb síterepén az elmúlt nyáron hűtőtornyokat állítottak fel, melyek a műhavas berendezések vizét nulla fok körüli hőmérsékletűre hűtik.

Az 1,1 millió eurós beruházásnak köszönhetően nem feltétlenül kell megvárni a hóágyúzással a mínusz fokokat és így sokkal korábban lehet kezdeni a síszezont, mint a többi síterepen - semmi nem áll hát többé a november 27-ére tervezett szezonnyitás útjába. A fejlesztés eredményeként immár a Gerlitzen mind a 60 pályakilométere hóágyúzható, így a tavaly kialakított, a klasszikus Klösterle pályánál lankásabban kanyargó Klösterle II. is.
A csúcsra szállító kabinos felvonó középső állomásánál is van újdonság: a beszállást megkönnyítő futószalagot szereltek fel. A 13 darab, összesen 35 kilométer hosszú „Stella Ronda” felvonó- és pálya körhintán az idén is meghirdetik a Snowchallenge versenyt. Egy ismert tv-moderátor síeli végig a körhintát, s az általa megtett minta-időt legjobban megközelítők között egy személygépkocsit és más értékes nyereményeket sorsolnak ki. A versenyben való részvételhez a www.gerlitzen.com oldalon lehet regisztrálni a síbérlet számának megadásával.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a honlap sí-nap elemzése is, melyből mindenki megtudhatja, hogy azon a napon mennyit teljesített.
Az internetezésre is alkalmas mobiltelefonokkal pedig az egyes felvonók várakozási ideje mellett a Kanzelbahn kabinos felvonó körüli szabad parkolóhelyek is lehívhatók. (www.mobil.gerlitzen.com)

www.gerlitzen.com





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play