» Franciaország

» Franciaország » Auvergne-Rhône-Alpes » Francia Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A savoyai Val Thorens évek óta sorozatban nyeri el a World Ski Awards "Világ legjobb síterepe" címét.


Val Thorens

Val Thorens, a 3 Vallées sípályarendszer legmagasabb pontja és egyben Európa legmagasabban fekvő sípályájának is számít. A 3 Vallées a világ legnagyobb egybefüggő sípályarendszere, 600 km hosszú összefüggő pályarendszer és 8 síterep alkotja.

Val Thorens az elmúlt években számos beruházással fejlesztette a sílifteket, felvonókat, szálláshelyeket, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az egyik leghóbiztosabb és legnépszerűbb síterepnek számít.

La Tyrolienne Zipline

A franciaországi Val Thorens/Orelle síközpontban található az 1300 méteres La Tyrolienne Zipline. A francia Alpokra nyíló panoráma önmagában is elég ok a repülésre. Akár 105 km/h sebességet is elérhetünk, a legmagasabb átrepülés a zipline végén található. A legnagyobb átrepülési magasság 250 méter a föld felett.

A repülés Franciaország legnagyobb kötélcsúszdájával a Bouchet ülőliftnél kezdődik 3230 méteres magasságban, és a Col de Thorens-en található Funitel hegyi állomásnál ér véget 3000 méteren. A két párhuzamos acélkábelnek köszönhetően ezt az utazást párban is élvezhetjük. Ha leértek, síléccel vagy snowboarddal folytathatjátok utatokat, mivel mindkettő könnyedén a hátatokra rögzíthető a repülés alatt.

Helyszín: Val Thorens/Orelle, Franciaország
Hossz: 1300 méter
Maximális sebesség: 105 km/h
Teljes időtartam: kb. 2 perc
Költségek: 56 €/felnőtt

Les 3 Vallées 

A Les 3 Vallées a világ legnagyobb sípályarendszere, amely 8 összekötött síterepből áll, melyeket modern sífelvonók kötnek össze. Olyan nemzetközileg is ismert sípályák tartoznak bele, mint pl. Méribel, Val Thorens és a bájos Ménuires. A sípályarendszer 50%-a könnyű pályákból áll (zöld és kék jelzésűek) a másik 50%-a a tapasztalt síelőket várja (piros és fekete jelzésűek). 85%-a a sípályáknak 1800 m felett található, melynek köszönhetően a Les 3 Vallées optimális hóbiztossággal rendelkezik decembertől április végéig. 180 felvonó áll a síelők rendelkezésére.

A Belleville-völgy (Les Trois Vallées) három települést (Les Ménuires, Val Thorens, St Martin de Belleville) ölel fel gazdag turisztikai kínálattal. Kristálytiszta tavak, patakok, zöldellő völgyek jellemzik Belleville-t, tökéletes slow turisztikai helyszín a lelassuláshoz.

Ez a világ legnagyobb, mintegy 600 kilométernyi sípályarendszere. Hóbiztos is, ugyanis a pályák 85%-a 1800 méter felett található. Minden síelő talál a tudásának megfelelő terepet. Decembertől április végéig a síelésen kívül számos szolgáltatás várja az odalátogatókat: szánkópálya, bobpálya, kutyaszános kirándulás, wellness stb.

Nyáron is jó választás a hegyvidék. St Martin de Belleville autentikus savoyai falu hagyományőrző múlttal és programokkal, Les Ménuires az aktív, családbarát időtöltés ideális helyszíne, Val Thorens a hegyi túrázók, siklóernyősök paradicsoma. 

A környék híres gasztronómiai kínálatáról, a helyi termelők és farmok termékeit (sajtot, mézet, joghurtot stb.) az éttermek is felveszik.

Híres a környéken készített hegyi sajt, a Beaufort, amelyet minimum 1500 méteres magasságban kell termelni június és október között. Helyi specialitás a pormonier is, a helyi hurka, amelyet minden család saját receptje szerint készít.

A környék olyan aktív kikapcsolódási lehetőségeket kínál mint a hegyi kerékpáros- és gyalogtúrák, a siklóernyőzés, via ferrata, elektromos kerékpár és roller, zipline pálya, canyoning és rafting, meditáció és jóga pazar kilátással a Mont-Blanc-ra.

A környék a kulturális és vallási örökséget kedvelők számára is tartogat meglepetéseket. A St Martin de Belleville-ben található Notre Dame de la Vie kápolnán kívül a térség másik 22 kis szentélyét és kápolnáját is felfedezhetik.

Júliusban és augusztusban minden héten tematikus, ingyenes programokkal várják a látogatókat a völgy három településén: wellness és aktív hegyi programok, kerékpárostúrák, a környék hagyományai és örökségei, folklór programok lesznek a középpontban. Újdonság idén a 11 állomásos pecsétgyűjtő füzet. Ez egy igényesen kialakított könyvecske, amely tartalmazza Belleville-völgy kihagyhatatlan látnivalóit, helyszíneit, ahol pecsétet lehet gyűjteni a látogatás folyamán. És egy igazán különleges program zárásként: csillagváró esték valamelyik magaslati menedékházban 1600-2000 méteren naplementével, ottalvással, éjszakai égbámulással.Tartomány:Auvergne-Rhône-Alpes
Cím:Val Thorens
GPS: 45° 17′ 54.65868″, 6° 34′ 56.35668″
Honlap: http://www.valthorens.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward