» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Legfontosabb tudnivalók az idei Oktoberfestről.
Oktoberfest 2022-ben

Míg 2019-ben a sörárak még 10,80 és 11,80 euró között mozogtak, addig idén a sör szerelmesei 12,60 és 13,40 euró közötti összeget fizetnek majd. A főételek sátortól függően 8,90 és 14,50 euró között mozognak.

A hordó csapolása szeptember 17-én, szombaton 12 órakor lesz. Az utolsó nap október 3-a lesz, a német egység napja – tehát munkaszüneti nap –, így a fesztivál egy nappal hosszabb lesz a szokásosnál.

A városi tanács gazdasági bizottsága úgy döntött, hogy meghosszabbítja az "Oide Wiesn"-ben található sörsátrak nyitvatartását. Az ördögkerék, a bolhacirkusz, a hullámvasút, az óriáskerék reggel 9 órakor nyitnak - egy órával korábban, mint az előző években - és 23:30-kor zárnak. A sátrak hétköznap 10 órakor, hétvégén 9 órakor nyitnak, kivéve az első napot, amikor 12 órakor nyitnak. 23:30-kor zárnak.

A fesztivál első vasárnapján lesz a népviselet és a lövész felvonulás az óvároson keresztül a Theresienwiese felé. 

Egy vadonatúj sátor is csatlakozik a bulihoz a 2023-as Oktoberfesten. A 15 méteres Bräurosl sátor, amelynek házigazdája Peter Reichert vendéglő, magasabb lesz, mint az összes többi sátor, és összesen 8250 embert tud majd befogadni bel- és kültéri tereiben.

Az első Oktoberfestet 1810-ben rendezték. 1819-ben nyilvánították évente tartandó népünnepélynek, kezdetét pedig a barátságosabb időjárású szeptemberre hozták előre. Háborúk és járványok miatt eddig 26-szor maradt el, így az idei a 187. Oktoberfest Münchenben.

Annak ellenére, hogy a hagyományos bajor ételek viszonylag húsosak, ma már minden sátorban vegetáriánus – sőt néha vegán – ételeket is kínálnak.

A fesztivál területére való belépéskor a csomagok méretét és tartalmát ellenőrzik. A három litert meghaladó mennyiséget a különböző csomagmegőrzőkben lehet leadni - csekély összegért.

Hétvégén és hétköznap 18 óra után tilos babakocsit bevinni.Tartomány:Bajorország
Település:München
Időpont:2023. szeptember 16.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward