Megnyílt Zakopanéban a világ legnagyobb hólabirintusa

2024. január 13.

print Hetedhétország.hu

Megnyílt Zakopanéban a világ legnagyobb hólabirintusa

Idén is megépítették Zakopanéban a hólabirintust. Ez a legnagyobb ilyen típusú hóból épült konstrukció az egész világon.

A konstrukció a Snowlandia hópark része a Wielka Krokiew síugrósánc lábánál. A Lengyel-Tátárában hóból épült különlegesség több mint két méter magas és elég könnyű eltévedni benne. A hólabirintusba építettek egy 14 méter hosszú alagutat, folyosókat, valamint egy hóból készült várat is kialakítottak.

Amikor lemegy a nap és a hó csikorog a talpunk alatt, mágikus hangulat lesz a hólabirintusban. Éjszaka különböző színekkel világítják meg az építményt, és izgalmas látványt nyújt madártávlatból.

A labirintus mellett mini állatkert és szánkópálya is minden évben várja a látogatókat. A látványosságokra külön-külön is lehet jegyet váltani, de vannak kombinált belépők.

Egy óra szánkózás 15 zlotyba (kb. 1300 forint) kerül. 16 éven aluliaknak kötelező a bukósisak, amely 5 zlotyért bérelhető.

A hólabirintus 30, az iglu 30, a tanösvény 25 zlotyba kerül felnőtteknek. Kombinált jegy is kapható a három szolgáltatás tetszőleges variációira, pl. hólabirintus + iglu 54 zlotyért.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play