Hallstatt: Vége a tömegturizmusnak, már csak egynapos látogatók érkeznek

2021. szeptember 25.

print Hetedhétország.hu

Hallstatt: Vége a tömegturizmusnak, már csak egynapos látogatók érkeznek

Hallstattban ismét fellendült a turizmus. Míg márciusban még "üres" városról beszéltek, mostanra a szűk utcák ismét megteltek látogatókkal. Azonban elsősorban az egynapos látogatók jönnek, akik nem akarnak sokat költeni.





Míg a világjárvány előtt Hallstattot szó szerint elárasztották az ázsiai vendégek, az utóbbi időben a dolgok megváltoztak a kis sóvárosban. Sok vendég, különösen Ausztriából, mostanában az ünnepi időszakot használja ki arra, hogy Hallstattba látogasson. A látogatók azonban nagyon kritikusak, és gyakran nagyon figyelnek az árra. Alkalmanként Ázsiából érkező vendégeket is láthatunk, de Hallstatt még mindig messze van a korábbi, kizárólag nemzetközi látogatókat fogadó tömegturizmustól.

A szállodások aggódva várják az őszt

A következő hónapok foglalási helyzete sem ígér sok pozitívumot. A hallstatti szállodatulajdonosok ezért aggódva várják az őszt, Alexander Scheutz, Hallstatt polgármestere szerint: "Az egyik szálloda már közölte velem, hogy télen ismét bezár. A többiek a tél folyamán újra próbálkoznak. Nagyon függünk attól, hogy újra egész évben van-e turizmus." A vendégéjszakák számát tekintve Hallstatt ezért már most még rosszabb eredményre számít, mint a 2020-as koronavírusos évben.

A nyilvános illemhelyek díját szívesen megtakarítják

Jelenleg sok helyi vendég jön, de csak egynapos kirándulásra, mondja Scheutz. Ezek a vendégek sok időt szánnának - a tóra, de a múzeumba és a sóbányába is elmennének - a polgármester szerint: "Amit azonban a helyi vendég jelenleg nem szívesen fogad el, az a nyilvános WC díja. Az egy eurót vagy az 50 centet meg akarják spórolni, és ez a lakosság kritikájához vezet."

(Címlapfotó: Hallstatt (c) Österreich Werbung/Lilly Freudmayer)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play