Csodálatos kilátás és gyönyörű tenger: ez az olaszok kedvenc régiója a Google szerint

2020. december 12.

print Hetedhétország.hu

Csodálatos kilátás és gyönyörű tenger: ez az olaszok kedvenc régiója a Google szerint

Marche csodálatos és szokatlan tájaival 2020-ban ismét az olaszok legkedveltebb régiója lett a Google Trends olaszországi adatai szerint.





A táj sokfélesége és szépsége, a rengeteg természettudományi, történelmi és kulturális érték elvarázsolja az odalátogatókat. 

Urbino óvárosa 1998 óta a Világörökség része. Máig őrzi reneszánsz arculatát, keskeny utcáival azt a benyomást kelti, mintha a városban a középkor óta megállt volna az idő. 1483-ban itt született Raffaello, a reneszánsz egyik legnagyobb festője.

Harangtorony, Urbino, Marche, gótikus, Mullioned ablakok

Urbino (c) pixabay

A régió aranyszínű, homokos strandjait sziklák és barlangok szegélyezik, a hegyek pedig úgy tűnnek, mintha az egész területet védenék és megóvnák az értékes kincseket.

Marche szerencsés földrajzi helyzetének köszönhetően főként dombos és hegyvidéki, de az adriai oldal ölelése jelent igazi pluszt ahhoz, ami Marche-t kedvelt úticéllá teszi. Marche tartományban, a Monte Conero (572 m) lábainál fekszik az olasz Adria egyik legszebb, legexkluzívabb partszakasza. A mészkősziklák között megbúvó kristálytiszta vizű kis fürdőöblök némelyikhez csak csónakkal juthatunk el.

A régió több nemzeti parknak ad otthont, mint például a Sibillini-hegység vagy a Monti della Laga parkjai; valódi paradicsom a szenvedélyes túrázóknak és a túrázás szerelmeseinek.

A hegyekben található a világ egyik legfontosabb természeti vonzereje: a Frassasi-barlangok, varázslatos és misztikus hely. A cseppkőbarlang sziklái között egy templomot építettek a 19. században, ma kedvelt instagram-helyszín.

(Nyitókép: Panorámás út Marche tengerpartján (c) pixabay)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play