Különlegességek a 20 éves Mariazelli Adventen

2019. december 11.

print

Különlegességek a 20 éves Mariazelli Adventen

A Mariazell-i advent 20. évfordulójára a város még ünnepibb díszbe öltözött. A levegőt mézeskalács illat járja át, amihez meghitt hangulat, a bazilika csodálatos látványa és a világon egyedülálló adventi naptár társul. 





 

Ami 20 évvel ezelőtt a mariazelli bazilika előtt tartott adventi ünnepségként indult, az mára az osztrák turizmus igazi sikertörténetévé vált. 

Mariazellben 2000-ben rendezték meg első alkalommal az azóta fogalommá vált adventi vásárt. Azóta a karácsonyt megelőző időszakban fenyőfából készült, ízlésesen feldíszített standok, gyertyák és karácsonyi girlandok díszítik minden évben a főteret. A látogatók helyi kézműves termékek, különleges karácsonyi díszek, ízletes mézeskalácsok, fafaragások és fából készült játékok közül válogathatnak. Gyanta és tömjén illata keveredik a fahéjas kalács és a narancspuncs illatával. Az adventi kínálatot olyan keretprogramok teszik teljessé, mint a Bécsi Fiúkórus koncertje a bazilikában.

A 20. Mariazelli Advent alkalmából, november 21-től december 22-ig között igazi különlegesség várja a látogatókat: a világ első bejárható adventi naptára. Ehhez az adventi vásár útvonalán 24 adventi ablak világít, amelyeket az advent és a karácsony témájához kapcsolódóan díszítenek fel (a mariazelli és egyházi szokásokhoz illeszkedően). Egy illusztrált várostérképhez hasonlatos, papírból készült adventi naptárban pedig kinyithatók lesznek az egyes ablakok, amelyek mögött megtalálhatják az érdeklődők a nagy, bejárható adventi naptár egyes állomásainak a helyét. Az adott ablakokhoz tartozik egy rövid történet is, amelyet a bejárható ablakoknál össze is lehet gyűjteni és haza lehet vinni ajándékba.

Címlapfotó: Mariazellerland Blog.at/Fred Lindmoser

 

Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play