Ausztriában 400 helyen is lehet nézni a Foci EB-t

2016. június 10.

print MTI

Ausztriában 400 helyen is lehet nézni a Foci EB-t

Ausztriában országszerte mintegy 400 helyen lesz lehetőség arra, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit a szurkolók közösen nézhessék, a legtöbb kísérőprogramot a fővárosban tartják.





A bécsi Városházához (Rathaus) mintegy 25 ezer embert várnak naponta, itt követhetik egyszerre a legtöbben a franciaországi történéseket. A kivetítő 100 négyzetméteres, és további hat vászon is lesz még a környéken. A helyszínen nemcsak a meccseket, hanem a sajtótájékoztatókat és az elemzéseket is követni lehet. A vetítés minden nap 11 órakor kezdődik. A Városháza elé további 28 gasztronómiai egység települ ki.

A bécsi főpályaudvarnál (Hauptbahnhof) is lesz program az Európa-bajnokság ideje alatt. A meccsnapokon 14 és 21 óra között a kétezer férőhelyes szurkolói zónában a Radio Wien bécsi rádióadó lemezlovasai zenélnek, a szünetekben pedig a Rapid Wien csapat dedikálása és freestyle foci bemutató lesz, valamint humoristák szórakoztatják a közönséget. A találkozókat tízméteres képernyőn vetítik.

Az FM4 rádióadó a Wuk kulturális központba települ ki, ahol a szabadtéren és a zárt helyen egyaránt követhetők lesznek a meccsek. A szünetekben pódiumbeszélgetéseket tartanak.

A belvárosi Duna-csatornánál (Donaukanal) lévő nyitott helyeken is közvetítik az összecsapásokat.

A Strandbar Herrmann nevű szórakozóhelyen 23 négyzetméteres kivetőt állítottak fel, összesen kétezren tudják itt nézni a játékokat. A Spittelau metrómegállónál lévő Grelle Forelle klub Canal de Goal elnevezésű részén három helyszínen várják a vendégeket. Itt lehet csocsózni is, és látványkonyhát is felállítottak.

Bécs új városrészében, Aspernben három kivetítő lesz, mintegy négyszáz nyugágyból lehet követni az eseményeket.

A régi kórháznál (Altes AKH) is, amely a bécsi egyetem campusaként működik, felállítottak kivetítőket, itt a Salettl és a Stiegl-Ambulanz nevű helyeken lehet drukkolni.

Burgenlandban Kismarton belvárosában alakítanak ki szurkolói zónát, ahol a tervek szerint 22 találkozót közvetítenek.

Karintiában Klagenfurt városának főterére várnak 2700 embert, Villachban 500 nézőre számítanak.
Grazban három nagy szurkolói zónát alakítanak ki, összesen mintegy ötezer embert várnak. A stájerországi Kapfenberg település főterén kétezren szurkolhatnak, továbbá több kisebb településen és tartományi fürdőben is lehet drukkolni.

Az egyes közösségi helyszíneken jobban vigyáznak a biztonságra is. A bécsi Városháza téren elkerített szurkolói zóna lesz, a belépést ellenőrzik. Karintiában is erősebb lesz a rendőri jelenlét a meccsek alatt, Stájerországban is figyelnek arra, hogy az előre eltervezett nézőszámot ne lépjék túl a helyszíneken.

A bécsi energiaszolgáltató, a Wien Energie számításai szerint a közösségi meccsnézés sokkal gazdaságosabb, mintha mindenki egyedül a tévé előtt követné a mérkőzéseket, hiszen a háztartásokban így több áram fogy, mint amennyire a nagy kivetítőknek szükségük van. Ha 12 500 ember otthon nézi a meccset, húszszor több energiát fogyasztanak a tévékészülékek, mint a nagy kivetítők a Városházánál - közölte a főváros környezetvédelmi illetékese.

Az osztrák és a magyar válogatott azonos csoportban szerepelt az Eb-n. A két csapat kedden 18 órakor találkozott egymással Bordeaux-ban. A mérkőzés a magyar csapat 2-0-ás győzelmével ért véget.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play