Gyönyörű az év francia kisvárosa

2015. július 2.

print

Gyönyörű az év francia kisvárosa

A varázslatos breton városkába azoknak feltétlenül el kell látogatniuk, akik mihamarabb férjhez szeretnének menni.

A France2 közszolgálati tévé által rendezett versenyen 22 régió 22 városa vett részt, amelyek közül már több is elnyerte a Franciaország Legszebb Városkája díjat. A díj odaítélésének feltétele, hogy a pályázó város lakossága ne haladja meg a kétezret, és hogy műemlékvédelem alatt álló zónája legyen. Az idei győztes a Bregtagne régióban fekvő Ploumanac’h lett.

Ploumanac’h egy kis halászfalu, a breton északi parton, az úgynevezett Cote de Granit Rose patron, amely rózsaszín gránitszikláiról híres. A szél és a tenger formálta sziklák rendkívül látványossá formálják a környezetet.
A népszerű üdülőhely egykor kalózfészek volt. A 19.században csempészek birodalma volt a terület köszönhetően a Napóleon által elrendelt kontinentális zárlatnak. Az 1806-os dekrétum válasz volt a britek részéről Franciaország egész északi tengerpartjára kimondott blokádra. Mivel így a brit kereskedelmet az európai kontinensről kizárták, a termékek csak csempészek útján jutottak el Európába. Ploumanac’h-ban a 4 km hosszú csempészutat ma a turisták látogatják a bizarr gránitkolosszusok között.

Mint sok breton tengerparti kisváros, Ploumanach is két részből áll: a strand területe a Ploumanac'h-Plage, a falu központja pedig a Ploumanac'h-Bourg.Nyáron hajókirándulást tehetünk a közeli Sept-Iles szigetcsoporthoz, amely tengeri madarak szentélye, menedéket ad többek között olyan gyönyörű madaraknak mint a lunda és az albatrosz.A hely népszerűségét főleg a fiatal lányok körében fokozza egy érdekes legenda, amely szerint aki a parton található Saint Guirec szobrának orrába tűt szúr, az még abban az évben férjhez fog menni.


Kapcsolódó hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play