Virágos breton város a legszebb Franciaországban

2016. június 10.

print Hetedhétország.hu

Virágos breton város a legszebb Franciaországban

A France2 közszolgálati tévé évek óta megrendezi Az év francia kisvárosa versenyt, amelyen 22 régió 22 városa vesz részt. A díj odaítélésének feltétele, hogy a pályázó város lakossága ne haladja meg a kétezret, és hogy műemlékvédelem alatt álló zónája legyen. Az idei győztes a breton Rochefort - en - Terre lett.





35 kilométerre Vannes-tól, egy sziklás dombtetőn Rochefort-en-Terre házai között csak egy kapcsolat van: a kő. A házak stílusai közt nagy a különbség, van köztük gótikus, reneszánsz, román.



A 20. században egy gazdag amerikai festő, Alfred Klotz 1907-ben megvette a város közepén álló kastélyt. A 12. században épült, de a forradalom alatt lerombolt kastély jelenlegi épületét Klotz tervezte. Ma már látogatható, a festő műveit állították ki benne.

Klotz bátorította a lakókat, hogy öltöztessék virágokba a házaikat. Ez a hagyomány azóta is folytatódott: azóta már négyszer is díjazták a "virágos városkát". 2009-ben a "Franciaország Legszebb Városkája" díjat is elnyerte.

Rochefort-en-Terre a számos díj mellett még megkapta Bretagne "karakteres kisvárosa" díjat is. Az utcák mentén számos művész és kézművesműhely található a fazekastól a játékgyártóig. Nem szabad elhagyni Rochefort-en-Terre-t anélkül, hogy az egyik kézműves cukrászdába ne menjünk be. Az egész régióban ismert a Rucher Fleuri nevű édesség bolt (a Rue de Porche-on) a híres breton különlegességről, a fűszeres kenyérről (pain d'épices).





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play