Szabadítsd ki a szerelmet!

2014. augusztus 29.

print

Szabadítsd ki a szerelmet!

Velence, a világ egyik legromantikusabb városa háborút indított a szerelmi lakatok ellen.





Velence, a világ egyik legromantikusabb városa háborút indított a szerelmi lakatok ellen. 

Velence városa háborút indított a szerelmi lakatok ellen, mert a város hídjaira erősített tonnányi vas csak szemetet jelent, amelynek eltávolítása nehéz és költséges.

"Meg kell szabadítani a szerelmet minden lánctól és lakattól, és le kell számolni azzal a tévedéssel, hogy ez a közhelyes és fantáziátlan gesztus olyan szép és törékeny dolog szimbóluma lehet, mint két ember vonzalma" - mondta Alberto Toso Fei velencei író az "Unlock Your Love" (Szabadítsd ki a szerelmet!) című kezdeményezésről, amely arra kéri a város lakóit és rajongóit, helyezzék el a több nyelvű, lakatellenes plakátokat a város "érzékeny" pontjain.

 


A plakátokon szív alakú, nyitott lakat látható, a szöveg pedig arról szól, hogy a gesztus ellentétes a józan ésszel és magával a szerelemmel is.

"Iskolába, munkába, boltba menet ragasztják ki a plakátokat, vagy ha csak egy italra ugranak be valahova baráti társasággal. Azért teszik, hogy a turisták kedvét elvegyék a lakatolástól, de azért is, hogy felhívják a világ figyelmét arra, hogy vannak kicsi, látszólag jelentéktelen dolgok, amelyek sérthetnek egy várost, annak történelmét és lakóit is" - magyarázta az író.

A plakátolást környezetbarát módon végzik, igyekeznek a legkevesebb ragasztószalagot, és annál több lebomló papírt használni.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play