Szenzációs festmény: Salzburg 1599-ben!

2013. december 7.

print

Szenzációs festmény: Salzburg 1599-ben!

A Salzburgi Múzeum megvette a városról készített legrégebbi festményt egy párizsi árverésen. Az olajképet egy kevésbé ismert festő, Philipp van den Bossche készítette 1599-ben.





A festmény a várost a közeli Mönchsbergről látva ábrázolja. A festő selyemhímzéssel is foglalkozott, ami hatással volt festői stílusára: alkotásának több részlete is csak mikroszkóppal látható. A kép eddig egy francia nemesi családé volt.

A vételárról a Salzburgi Múzeum nem nyilatkozott, az intézményt támogató egyesület segített megszerezni a képet.

Az épületek rendkívül részletgazdag, valósághű ábrázolása képet ad a város történelméről. Láthatók a román stílusú dóm 1598-ban leégett romjai, a Kapucinus-hegyen álló kolostor eredetije és a ferences rendi templom is, még mielőtt átépítették és barokk elemekkel egészítették volna ki.

"Az olajképen egy élő város képe látható, amely a történészeknek, városkutatóknak és a műemlékvédelemmel foglalkozóknak információkban gazdag betekintést enged Salzburg életébe Wolf Dietrich érseksége alatti" – emelte ki Heinz Schaden, Salzburg polgármestere.

A Salzburgi Múzeum új ékessége január 7-éig látható egy időszaki kiállításon. Ezután restaurálják, újrakeretezik, üvegezik, majd integrálják a múzeum állandó kiállításába.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play