Pandabocs született Bécsben. Videó

2013. augusztus 14.

print MTI

Pandabocs született Bécsben. Videó

Óriáspanda született a bécsi állatkertben. A kis pandabocs kedden látta meg a napvilágot, 10 cm hosszú és 100 gramm súlyú.





A kis pandabocs kedden látta meg a napvilágot - tudatta a Schönbrunni Állatkert egy közleményben.

A bécsi állatkert eddig az egyetlen Európában, ahol sikerült természetes úton szaporítani ezt a veszélyeztetett állatfajt. Bécsben ráadásul már harmadszor született pandakölyök.

Az állatkert két kifejlett óriáspandájának első utódja, Fu Long 2007. augusztus 23-án, a második bocs, Fu Hu pedig pontosan három évvel később jött világra. Kétéves korukban mindkét utódot átszállították egy kínai pandaközpontba.

A most született kölyök mintegy tíz centiméter hosszú és megközelítőleg száz grammot nyomhat. Pontos súlyát és a nemét még nem tudták megállapítani, mert a lehető legnagyobb nyugalmat akarják biztosítani az anyaállatnak. "Természetesen nagy az öröm, de realistának kell maradnunk. Az óriáspandák 40 százaléka nem éli meg az egy évet" - idézték a közleményben Dagmar Schrattert, az állatkert igazgatónőjét.

Az anyaállat Yang Yang és a kölyök a következő néhány hónapban a "szülőszobában" marad. A pandaházat átmenetileg lezárják a látogatók elől, hogy zavartalan környezetet biztosítsanak nekik. Az előző bocs, Fu Hu négyhónaposan mutatta meg magát a nagyközönségnek.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play