Lóbarátok figyelem!

2010. június 1.

print

Lóbarátok figyelem!

Haflingi kisló világkiállítás ennek a lófajtának a világon a legnagyobb kiállítása Ebbsben több mint 1000 haflingi kislóval egy igazi nemzetközi esemény tenyésztőnek és érdeklődőnek egyaránt.

A tiroli Ebbs és a haflingi lófajta elválaszthatatlan fogalmak, ezért nem is csoda, hogy a „Világ Haflingi Szövetsége“, amely minden öt évben rendez kiállítást, 2010-ben ismét Ebbsben tartja aktuális kiállítását. Idei mottója: „ Arany ló arany szívvel“. Több mint 750 lovat várnak a világ – nem csak Európa! - 20 országából a kiállításra.

Ehhez jön még 350 csikó és mutatványos ló a programokhoz, ami annyit jelent, hogy több mint 1000 haflingi lesz a kiállítás 5 napja alatt Ebbsben megtekinthetö, és ezzel ez a Haflingi Világkiállítás lesz az egyike a legnagyobb fajtakiállításoknak a világon. A számtalan ló és néző számára egy külön sátorvárost építenek. A fő bemutatók a Csikó-Arénában lesznek megrendezve, amely a fedett tribünökön mintegy 4000 látogatónak ad helyet. A kiállításhoz kapcsolódó vásár pedig ideális lehetőség, hogy mindent megtekintsünk és megvásárolhassunk, ami a lótartáshoz és a lovagláshoz kapcsolódik.

Szerdán, június 2-án 18 órakor kezdődik a nagy nyitógála, showműsorral és zenével. Sok „liveact“-ot láthatunk. A következő napokon egy-egy két óránál hosszabb nemzetközi showműsorban győzödhetünk meg ennek a sokoldalú lófajtának a különféle területeken való felhasználhatóságáról, ahol a különböző nemzetek a saját, nemzeti sajátságaikat bemutató előadásokkal szórakoztatják a nézőket. Ezeken a napokon választják majd meg a különféle osztálygyőzteseket és végül a világbajnokot is.

Ez a Haflingi Világkiállítás demonstrálja a Tiroli Haflingi Kulturális Örökség-nek a világban elért sikereit és bizonyítani fogja a hazai lófajták között megszerzett előnyét. A haflingi, ez az eredeti tiroli ló, amely nem véletlenül viseli az „arany ló arany szívvel“ jelzőt, a nemzetközi lovasvilágban egy meghatározó fogalom.


2010.június 2-6
 
Fohlenhof Ebbs
Schlossallee 31
6341 Ebbs/Tirol, Austria
 
Belépők ára
Showműsor megtekintése nélkül: Euro 12,-
Showműsorral együtt: Euro 25,-
Nyitóünnepség: Euro 25,-
4 napos jegy (show nélkül): Euro 40,-
5 napos jegy (inkl. öszes show): Euro 120,-
Gála-est nemzetközi büfével: Euro 50,-

A belépés 14 év alatt ingyenes!

www.haflinger-tirol.com
 
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play