» Franciaország

» Franciaország » Île-de-France


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Párizs legnagyobb és leghíresebb temetője, a Pere Lachaise (nevét François de La Chaise jezsuita atyáról, XIV. Lajos gyóntatójáról kapta) 1804-ben, a napóleoni városrendezés idején keletkezett.


A francia politikai, tudományos és kulturális élet kiemelkedő nagyjainak panteonja kétszáz éve még a városfalakon kívül esett, sokáig ezért senki sem akarta, hogy itt temessék el, messze a Notre Dame-tól és a Szajnától. A hatóságok cselhez folyamodtak: ünnepélyes külsőségek között ide szállították a tragikus véget ért szerelmespár, Heloise és Abélard feltételezett maradványait. Ezzel egy csapásra divattá vált utolsó nyugvóhelyet szerezni a halott szerelmespár közelében.

Ma már körülbelül egymillió sír domborul a Pere Lachaise negyvennégy hektárján. A nevek keresztül-kasul szelik az évszázadokat: itt talált végső nyugalmat Rossini, Delacroix, Apollinaire, Moliére, Modigliani, Bizet, Balzac, Marcel Proust és Edith Piaf, Oscar Wilde és Jim Morrison. Utóbbinak - a Doors frontemberének - sírja Párizs negyedik leglátogatottabb nevezetessége az Eiffel-torony, a Louvre és a Notre-Dame katedrális után.

Párizs híres temetőjét évente egymillió turista keresi fel.Tartomány:Île-de-France
Település:Párizs
Cím:Pere Lachaise
GPS: 48° 51′ 40.38048″, 2° 23′ 38.14534″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward