» Franciaország

» Franciaország » Bourgogne-Franche-Comté » Burgundia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Dijon, Burgundia és a mustár fővárosa. A középkori fagerendás házak, a pazar kőépületek és a híres burgundiai kerámiacserepek igazi burgundiai hangulatot kölcsönöznek a városnak.


Borászati és gasztronómiai központ

Két évnyi építkezés után végre megnyitja kapuit a "Cité Internationale de la gastronomie et du vin de Dijon", azaz "Dijon gasztronómiai és borászati központja" Dijon városában, a burgundi régióban. Az egykor, a város közkórházaként működő épületet egy mindenki számára nyitott, a régit és az újat elegánsan ötvöző kulturális központtá alakították át.

Dijon új jövőt ad a múltjának, új életet adva ennek az egykori kórházi területnek, egy olyan projekt révén, amely figyelembe veszi az összes urbanisztikai, örökségi, kulturális, turisztikai, gasztronómiai és borászati dimenziót.

A mintegy 7 hektáros területével az egykori kórház területe a szórakozási lehetőségek igen széles skáláját kínálja. A projekt középpontjában természetesen a Cité Internationale de la gastronomie et du vin de Dijon áll. A projektnek ez a része 1.700 négyzetméteren terül majd el, és egy 2500 féle bort tartalmazó borospincét is magában foglal, amely minden érdeklődő számára hozzáférhető lesz. Nagy kiállítások várhatók, és a központban a borkóstolóktól kezdve a tematikus esteken át a borkurzusokig és a bortanfolyamokig számos tevékenységet is szerveznek majd. Mivel a központ mindössze egy kilométerre található a Route des grands crus-tól, túrákat szerveznek majd, hogy a közönség megkóstolhassa a régió különböző borait. Mindezt egy céllal: a helyi konyha és kézművesség népszerűsítése.

"Ez egy globális projekt, amelyet a város vállalt, valószínűleg a legösszetettebb és leginnovatívabb, amelyet eddig kaptam. Messzebbre nyúlik, mint a tagadhatatlan turisztikai cél, azt szeretnénk, hogy tökéletesen integrálódjon városunk és a lakosok mindennapi életébe. Dijon új jövőt ad a múltjának azzal, hogy új életet ad ennek az egykori kórházi területnek, egy olyan projekt révén, amely figyelembe veszi az összes urbanisztikai, örökségi, kulturális, turisztikai, gasztronómiai és borászati dimenziót"

- mondta François Rebsamen, Dijon polgármestere.

Az egykori kórházi terület meglehetősen nagy, és rengeteg lehetőséget rejt magában. Éppen ezért a maradék területet más célokra fogják használni. A látogatók egy 4*-os szállodában foglalhatnak majd szobát a helyszínen, ami tökéletes, ha szeretnél meginni egy-két pohárral anélkül, hogy azon kellene aggódnod, hogyan jutsz haza. Vásárlási igényeit az 5.000 négyzetméteres nagy kereskedelmi központban elégítheti ki, köztük számos csúcskategóriás lehetőséggel. Éttermek, a Ferrandi Paris főzőiskola és több élelmiszerbolt gondoskodik arról, hogy a kulináris lehetőségek is megtalálhatók legyenek. Azok számára pedig, akik a szórakozás színvonalasabb formáját részesítik előnyben, egy Pathé mozi komplexumot terveznek, nem kevesebb, mint kilenc mozival.



Tartomány:Bourgogne-Franche-Comté
Település:Dijon
GPS: 47° 18′ 57.4704″, 5° 3′ 55.1016″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward