» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Délkelet-Anglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:A 12. századi tekintélyes egyetem mindig is világhírű várossá tette Oxfordot. A maga 150 000 lakosával mégis egy viszonylag kis angol gyöngyszem. Az egyetem 38 főiskolája az egész város területén található.

Szinte minden épület önmagában is látványosság. A Sheldonian Színház és a Radcliffe Camera feltétlenül látogatandó. Az oxfordi égbolton nem talál felhőkarcolókat vagy modern épületeket. Itt is olyan ősi épületek dominálnak, mint a College Chapel, a Christ Church Cathedral és a Tom Tower. A Temze és a Cherwell folyók kiegészítik Oxford varázsát.

Hallgatói élet Oxfordban

Akár diák vagy, akár nem, a nyári élet nagy része a folyókon vagy azok közelében zajlik. A város felfedezésének legjobb módja a vízről, egy csónakon. A velencei gondolákhoz hasonló lapos csónakokat evező helyett csónakkal hajtják előre, és Oxford egyik nevezetessége.

A városközponttól sétatávolságra található a jellegzetes dél-angliai táj, amely sétára vagy tanulásra hív a friss levegőn. A Port Meadow egy kis ízelítőt kínál. A 30 hektáros terület vadlovaknak és különféle madaraknak ad otthont. Ha pedig egy időre a hagyományos egyetem részévé szeretnél válni, foglalj szobát a történelmi Oxford College egyik vendégszobájában.Tartomány:Délkelet-Anglia
Cím:Oxford
GPS: 51° 45′ 7.24716″, -1° 15′ 28.25964″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward